SIVA ZONA TURIZMA

Staje se na kraj ilegalnom iznajmljivanju: Inspektori će moći u privatne kuće!

Apartman
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
17.03.2019.
u 10:08

Neregistrirana djelatnost hrvatska je svakodnevnica, a ovim bi se zakonom trebalo stati u kraj ilegalnim iznajmljivanjima

Na snagu stupa novi zakon prema kojem će inspektori moći ulaziti u objekte koji nisu prijavili iznajmljivanje smještaja. Neregistrirana djelatnost hrvatska je svakodnevnica, a ovim bi se zakonom trebalo stati u kraj ilegalnim iznajmljivanjima.

Na ovaj bi se način osigurala veća zaštićenost gostiju, ali i svih onih koji obavljaju turističku djelatnost po zakonu. Iako će nekolicina 'ilegalaca' zasigurno negodovati zbog ove odluke, mnogi su pozdravili ponovni ustroj Državnog inspektorata, piše HRT

Inspekcije moraju raditi svoj posao, a ako sve protekne po planu, siva zona turizma konačno bi se mogla obustaviti.

>>Poslovi u turizmu

Komentara 43

Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
10:31 17.03.2019.

Znači Plenkovićeva milicija i inspektori uskoro upadaju u kuće ljudima bez sudskog naloga? Ajde da i to vidimo...

DU
Deleted user
10:42 17.03.2019.

Vama je to tu normalno? Da netko upada na tuđi posjed neovlasteno?

ZE
zeljko16
11:13 17.03.2019.

Neka mi se samo pojavi na vratima. Biti će pogošćen sokom, kavom ili kaj već, ali u kuću neće ući. Sudili se bumo do kraja svijeta. Ne iznajmljujem kuću svoje matere, a uhljebi u njoj nemaju kaj tražiti. Zakon vam je protuustavan i vi to znate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije