Biskup Škvorčević:

'Stanje se neće nabolje promijeniti dok se čovjek ne promijeni'

pepelnica,antun škvorčević,crkva (1)
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
1/5
13.02.2013.
u 22:36

Biskup Škvorčević pozvao je učenike da se pridruže akciji Caritasa Požeške biskupije

Požeški biskup dr. Antun Škvorčević na Čistu srijedu ili Pepelnicu kojom počinje četrdesetdnevno vrijeme korizme predvodio je misno slavlje u požeškoj katedrali. Na slavlju bili i učenici Katoličke gimnazije i Katoličke osnovne škole sa svojim profesorima i učiteljima.

- Isusovi vjernici diljem svijeta nastojat će kroz ovo vrijeme u Godini vjere ispitati kako se razvija i kako raste u njima čovjek. Ili – kako umire u njima čovjek. Dragi mladi, čovjek može biti mlad, može biti dijete, a da zapravo umire na najdragocjenijoj razini svoga bića, na razini osobnosti, srca i savjesti ili može biti u tim dimenzijama budan i rasti. Vjerujem da nitko od nas ne želi tjelesno umirati, ali još manje smijemo dopustiti da iznutra umiremo – poručio je biskup.

Kazao je da je naša domovina u teškom stanju te da je prirodno razmišljati o tome kako ga promijeniti.

- Stvarnost oko nas ne može se ozbiljnije promijeniti sve dok se čovjek ne promijeni jer on stvara određene odnose i stanja, i ako se ona ne mijenjaju na bolje, nema dobre budućnosti u Hrvatskoj. To znači da ona ovisi i o tome što ćete vi mladi stvoriti od sebe, kakve ćete međusobne odnose uspostaviti i za koje ćete se vrijednosti zauzeti – istaknuo je biskup te pozvao nazočne da se opredijele za dobro.

Na kraju je potaknuo nazočne učenike da se pridruže akciji Caritasa Požeške biskupije, te se tijekom korizme odluče odricati od konkretnih loših navika, vježbaju u plemenitosti i dobroti te da u korizmene kutijice prikupljaju dar za siromašnu djecu u Požeškoj biskupiji.

>> \"Kako pobijediti mrak kojem smo svakodnevno izloženi?\"

>> Svjedočimo pravednost, ljubav i mir

Komentara 4

BA
BabaZaba
06:50 14.02.2013.

Napokon je otkrivena topla voda

KA
katicawa
09:26 14.02.2013.

NE vjerujem da ce se ljudi promjenitti zivot je jako brzo prolazi i nas PAPA se je promjenio zivot brzo leti.

LP
Lebron Petrovic
10:02 14.02.2013.

I što ćeš ti napraviti u pogledu toga da se Čovjek promijeni! Samo bla bla bla! Dijela a ne riječi !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije