IMALI I ZDRAVSTVENIH PROBLEMA

Stanovnici Dugog Sela ogorčeni: Navečer su nam javili da voda nije za piće, a pili smo je cijeli dan

pitka voda slavina
Borna Filić/PIXSELL
05.06.2024.
u 13:26

Još prije spoznaje da voda nije za piće krenuli su mi bolovi u trbuhu, mučnine i proljev, a sada znam i uzrok, kazala je stanovnica Dugog Sela

Stanovnici Dugog Sela i Brckovljana ogorčeni su jer nemaju ispravnu vodu za piće i tvrde kako ih se o tome kasno obavijestilo. 

– U utorak poslijepodne jako nam je pao pritisak vode. Nigdje nije bilo najave radova pa sam mislio da je u pitanju neko puknuće. Iz Vodovoda i odvodnje Zagrebačke županije (VIOZZ) samo su nam rekli kako će sve biti gotovo za 15 minuta. Mislili smo da je problem riješen, a onda se voda počela mutiti. Tek su uvečer javili da ta voda uopće nije za piće – ispričao je jedan mještanin Brckovljana za 24 sata. S njim se složila i jedna žena iz Dugog Sela. 

– Cijeli dan ljudi, pogotovo mala djeca (i sama imam malu bebu koja je konzumirala istu tu vodu), starci piju vodu koja nije za piće, a obaviješteni smo tek navečer u 21.00 sat, i to oni koji imaju Facebook i koji uopće prate tu stranicu. Nemamo ni cisterne nikakve s pitkom vodom ništa nam nije ni javljeno ni osigurano. Još prije spoznaje da voda nije za piće krenuli su mi bolovi u trbuhu, mučnine i proljev, a sada znam i uzrok – kazala je ona. 

VEZANI ČLANCI: 

Iz Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije potvrdili su kako voda nije za piće. 

– U utorak, 4. lipnja 2024. godine došlo je do zamućenja vode u cijelom vodoopskrbnom sustavu Dugog Sela zbog preusmjeravanja vode s novog magistralnog cjevovoda Vodocrpilišta Kosnica. Voda trenutačno nije za piće, ali može se koristiti za sanitarno-tehničke potrebe. Svi naši djelatnici momentalno rade na ispiranju cjevovoda i nakon dobivanja ispravnog nalaza vode od nadležnog laboratorija pravovremeno ćemo obavijestite korisnike – kazali su. 

GALERIJA Novi podaci pokazali: Ovo su najskuplji automobili za održavanje!

pitka voda slavina
1/11

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije