Impresivno

Stanovnici ruskog grada piju 102 litre votke godišnje!

votka
Anze Petkovsek/Zurnal24/PIXSELL
05.08.2013.
u 19:11

Na drugom mjestu po konzumaciji votke našao se grad Smyshlyayevka, a na trećem mjestu je Petra-Dubrava gdje prosječni stanovnik pije "samo" 51 litru votke godišnje.

U ruskom gradu Koltsovu, koji je nazvan i \"gradom znanosti\" zbog toga što se u njemu nalazi centar za istraživanje smrtonosnih virusa, prosječni stanovnik godišnje popije 102 litre votke, pišu RIA Novosti.

U sibirskom gradu sa 13 tisuća stanovnika imaju i vlastitu \"pecaru\" za žestoka alkoholna pića, ali je i dom prestižnog Instituta Vector koji istražuje kako iskorijeniti smrtonosne viruse kao što je Ebola ili ptičja gripa.

Na drugom mjestu po konzumaciji votke našao se grad Smyshlyayevka čiji prosječni stanovnik \"zaostaje\"  za pobjednicima za devet litara votke godišnje, a na trećem mjestu je Petra-Dubrava gdje prosječni stanovnik pije \"samo\" 51 litru votke godišnje.

Statistiku je ruski portal Finmarket.ru napravio na temelju prodaje alkoholnih pića u 2011. i 2012. godini.

>>Ukrali više od 4500 boca votke vrijednih 1,1 milijun dolara

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije