Prijevara

Starcu obećali sat i posao za nevjestu pa mu ukrali ušteđevinu

bomba
Arhiva VL
17.03.2010.
u 11:44

Prišli su mu na rivi ispred Zagrebačke banke. Stariji muškarac predstavio mu se kao specijalist interne medicine iz Rijeke, a drugi kao državljanin Izraela.

Policija traga za dvojicom muškaraca koji su jučer ujutro prevarili Ilijasa Đ. (75) iz Splita i uzeli mu nekoliko tisuća eura. Prišli su mu na rivi ispred Zagrebačke banke. Stariji muškarac predstavio mu se kao specijalist interne medicine iz Rijeke, a drugi kao državljanin Izraela.

U razgovoru su mu  ponudili ručni sat orlando za koji su rekli da vrijedi oko 6000 eura, ali i zaposlenje za njegovu nevjestu. No, prije konačnog dogovora htjeli su se uvjeriti da starcu nije blokiran račun i da može doći do ušteđevine. Ilijas je povjerovao u njihove priče, ušao u banku i podignuo novac. Vratio se do prevaranata koji su tražili da im pokaže eure, a pobjegli su čim im je predao novac.

Ilijas je policiji kazao da "liječnik" ima oko 55 godina, da je visok oko 180 centimetara i da je govorio sa srpskim naglaskom, a drugoga je opisao kao nižeg muškarca tamne puti starog oko 45 godina. Potonji je povremeno govorio ruskim jezikom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije