Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Napadnuta vjera'

Culej protiv Konvencije: 'Sve sam naučio kod kuće i od hrvatske katoličke vjere'

Stevo Culej
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
23.03.2018.
u 12:56

Živi sam svjedok kako me se pozivalo da ne napadam kolegu Lalovca u Saboru, rekao je Culej

Naravno da ću biti protiv Istanbulske konvencije, poručio je danas HDZ-ov Stevo Culej koji se zbog službenih obveza ipak neće moći pridružiti subotnjem prosvjedu protiv ratifikacije.

– Nažalost, ne idem na prosvjed jer sam spriječen važnijim obvezama, izaslanik sam predsjednika Sabora u Lovasu, gdje se obilježava obljetnica pogibije 68 Hrvatica i Hrvata. Samo iz tog razloga neću biti na prosvjedu. Svjedoci smo da je danas napadnuta vjera, napadnut je kardinal, napadaju se zastupnici u glasilu Novosti – kaže Culej. Dodaje da će biti protiv Istanbulske konvencije, a komentirao je i interpretativnu izjavu koja će pratiti ratifikaciju dokumenta.

– Onaj kome je dovoljna Božja pamet nije potrebna nikakva interpelacija (krivo je rekao riječ op.a.). Ja sam ono što sam stekao naučio kod kuće i od hrvatske katoličke vjere. Kao i svakog poštenog Hrvata i Hrvaticu u konvenciji me smeta onaj koji će provoditi nadzor, davati sankcije i na koji će to način biti upereno protiv Hrvatske, a to je prepoznato u njihovu dosadašnjem radu. Nevladine udruge cijelo su vrijeme hrvatska peta kolona, koja djeluje protiv hrvatskog naroda. Njihovo djelovanje nikad nije bilo zaštita hrvatskih žena ni inih drugih. Sjetimo se samo slučaja Lalovac, jesu li se tada oglasile te uvažene nevladine udruge? Živi sam svjedok kako me se pozivalo da ne napadam kolegu Lalovca u Saboru. Ja ne napadam, samo govorim istinu – objašnjava Culej.

Stevo Culej
1/5

No to nije jedino što ga smeta, pa nastavlja.

– Licemjerje i nepravda u hrvatskom društvu, evidentno i u Saboru. Gdje su svi oni zastupnici, uvaženi predstavnici hrvatskog naroda? Danas su oni apolitični, danas su biznismeni, a naša djeca hodaju po bespućima Europe i cijelog svijeta. Slavonija je pusta, neće se nitko vratiti, još nam samo crkve funkcioniraju – rekao je Culej.

Kolegama iz HDZ-a koji dignu ruku za Konvenciju neka to bude na savjesti, naglašava Culej. Zna tko su oni, ali neće ih otkriti.

– Neka u budućnost objasne svojim potomcima zašto su bili za. Neka oni sami to taj dan kažu, ako se usput ne pokolebaju – zaključuje Culej. 

Komentara 33

Avatar Dinamo BBB
Dinamo BBB
14:42 23.03.2018.

Vidi se od koga si učio i ispao nakrivo !

SA
sani1
14:13 23.03.2018.

S bome, slabo su te naučili. A kako i bi, kad su i sami neuki.

KO
korisnik2222
13:42 23.03.2018.

Zašto nema neki GREVI-ijo protiv korupcije? Tu je puno potrebniji nadzor!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije