HDZ-ovac stier:

Stier: Intrigira me kako Obersnel uvijek smatra da je netko drugi kriv

Stier i Burić konferencija (1)
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/4
27.05.2013.
u 17:06

Član Predsjedništva HDZ-a Davor Ivo Stier, koji je boravio u Rijeci kako bi podržao Burića u drugom izbornom krugu, kazao je kako svi priznaju, pa čak i u vladajućoj garnituri, da Rijeka, koja bi trebala centar razvoja, stagnira.

Na Obersnelovu prošlotjednu izjavu kako se HDZ-ov kandidat za riječkog gradonačelnika Hrvoje Burić mora u ime svoje stranke ispričati Riječanima, jer je Rijeka osam godina bila sustavno opstruirana od HDZ-ovih Vlada i ministara, iz HDZ-a je danas stigao odgovor.

Zastupnik HDZ-a u Europskom parlamentu i član Predsjedništva HDZ-a Davor Ivo Stier, koji je danas boravio u Rijeci kako bi podržao Burića u drugom izbornom krugu, kazao je kako svi priznaju, pa čak i u vladajućoj garnituri, da Rijeka, koja bi trebala centar razvoja, stagnira.

− Intrigira me kako gradonačelnik Obersnel uvijek smatra da je netko drugi kriv. Ili je to bila HDZ-ova vlada, sada čujem da je i za ovaj drugi krug pronašao neke krivce i prošlosti, pa čak da on s time nikakve veze, pa malo krivi EU, ali on ne preuzima odgovornost. Smatram da je to jedna loša praksa. Rijeka je izuzetno važna za Hrvatsku, ako ćemo govoriti o tome što je bilo za vrijeme prošle Vlade, u Rijeku i PGŽ-u je investirano 4,5 milijarde kuna. Za vrijeme HDZ-a financiran je Sveučilišni kampus na Trsatu, no za stagnaciju trebamo onda pronaći krivce prvenstveno na lokalnoj razini. I zato Rijeka treba promjene, jer mi 1. srpnja ulazimo u EU, u jedno novo okruženje i Rijeka mora imati vodstvo koje će je moći transformirati u pravi europski grad. To Rijeka zaslužuje. I mi ćemo se u EU parlamentu izboriti da u proračunu osiguramo onih 12 milijardi eura koji su predviđeni za Hrvatsku u period od 2014. do 2020. godine. Za to nam je potrebna sposobna lokalna vlast, koja će znati pripremiti projekte da bi mogla povući ta sredstva. Rijeka nažalost nije znala iskoristiti mogućnosti koje smo imali u vrijeme pregovora, bilo je i čudnih Obersnelovih poruka kada je govorio o privatizaciji 3. maja, kritizirajući malo EU, malo Vladu HDZ-a. Zaboravio je da su svako naše pregovaračko stajalište autorizirali Neven Minica, njegov kolega iz SDP-a i koalicijski partner Vesna Pusić koji su bili na čelu Nacionalnog odbora za praćenje naših pristupnih pregovora. Oni su svako naše stajalište, pa i ono koje se odnosilo za privatizaciju brodogradilišta, osobno autorizirali – zaključio je Stier. Pitam se kakav je to gradonačelnik kojemu je uvijek netko drugi kriv, nastavio je Burić uputivši pitanje svome protukandidatu - je li HDZ kriv za loše upravljanje gradskim poslovnim prostorima, za potpisivanje ugovora s Tržnicom Rijeka zbog kojeg građani svake godine gube sedam milijuna kuna, što gradska vlast nema socijalne osjetljivosti prema svojim sugrađanima, tko mu je kriv za predizborni program kojim već osam godina obećava autobusni kolodvor, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Gradsku knjižnicu, kompleks Preluk, poslovnu zonu Bodulovo.

− Prema izvještaju Državne revizije za 2011. godinu grad je u deficitu za 218 milijuna kuna. Na jednom sučeljavanju pitao sam aktualnog gradonačelnika zna li koliki je deficit, odgovorio je da ne zna. Toliko o odgovornosti – kazao je Burić. 

>> Burić: Ovo nisu izbori na kojima se dijelimo na lijevu i desnu Rijeku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije