Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAD IZGUBIO SPOR

Stigla presuda: Koncert Duška Kuliša u Puli nije se smio zabraniti; Zoričić za Večernji: 'Žalit ćemo se!'

Pula: Gradonačelnik Zoričić u promet pustio Arsenalsku ulicu
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/11
09.01.2024.
u 12:53

"Od oba zahtjeva ne odustajemo, odnosno i dalje stojimo pri tome da je tvrtka iz Zagreba trebala platiti predujam i da smo, s obzirom na plakat na kojemu je bilo ime jednog izvođača, bili u zabludi, odnosno nismo znali tko će sve točno nastupiti", kaže Zoričić za Večernji.

Gradska tvrtka "Pula usluge i upravljanje" izgubila je spor protiv tvrtke Cimar Production iz Zagreba koja je prošle godine u ožujku planirala organizirati koncert Duška Kuliša i prijatelja u Puli, a koji je na kraju otkazan nakon što je pulski gradonačelnik Filip Zoričić poručio da to nije primjerena glazba za ovo podneblje.

Ta gradonačelnikova izjava natjerala je tvrtku iz Zagreba da podnese tužbu, a Trgovački sud u Pazinu utvrdio je da ugovor o korištenju Doma sportova u Puli sklopljen 19. listopada 2022. godine nije niti otkazan niti raskinut te je odbio protutužbeni zahtjev tvrtke Pula usluge i upravljanje kojim se tražilo poništenje tog ugovora. Sudac nije prihvatio niti jedan argument pulske gradske tvrtke koja je tvrdila kako organizator koncerta nije na vrijeme platio najam dvorane niti je prihvatio argument da je tvrtka dovedena u zabludu oko izvođača jer je na plakatu za koncert bio naveden samo jedan gost, Duško Kuliš, a ne i Ana Bekuta, Dragan Kojić i Zoran Mićanović, koji su trebali biti Kuliševi gosti.

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić za Večernji list kaže kako je riječ o prvostupanjskoj presudi i kako će se gradska tvrtka žaliti na presudu.

– Od oba zahtjeva ne odustajemo, odnosno i dalje stojimo pri tome da je tvrtka iz Zagreba trebala platiti predujam, i da smo, s obzirom na plakat na kojemu je bilo ime jednog izvođača, bili u zabludi, odnosno nismo znali tko će sve točno nastupiti – kaže Zoričić. 

Na pitanje smatra li i dalje da turbo-folk nije primjerena vrsta glazbe za izvođenje u javnim prostorima Grada, Zoričić kaže kako će to pokazati programom iduće ljeto, kao što su već pokazali i ovog ljeta izborom izvođača koji su nastupili u gradskoj dvorani i Areni.

VEZANI ČLANCI:

Inače, gubitak spora u prvom stupnju komentirao je i IDS.

– Hirovite postupke Gradonačelnika Filipa Zoričića građani Pule ove godine plaćat će kroz povećanje poreza na dohodak i povećanje komunalne naknade, dok on nastavlja s populističkim ponašanjem bez obzira na posljedice – poručili su iz pulskog SDP-a te dodali kako će tolerancija, multikulturalnost i otvorenost uvijek biti sinonimi za Istru.

Kažu i kako je presudom potvrđeno da vrijednosti u konačnici uvijek pobjede nad zabranama, ograničenjima i uvredama te traže od gradonačelnika Zoričića da osobno plati štetu iz svog džepa. Gradonačelnik napominje kako je problem pravne prirode, odnosno da se tu ne radi o temi turbofolka. Ipak, dodaje, kada se govori o kulturnoj politici, Grad odlučuje što će biti u javnim prostorima Grada.

VIDEO Organizatori koncerta: 'Gradonačelnik Pule nazvao nas je srpskim smećem'; Zoričić: 'To je dno dna'

Komentara 17

LI
Libela
13:05 09.01.2024.

Nastavak nasrtaja na Hrvatsku drugim sredstvima, nakon propasti vojne agresije nije u domeni pojmova koje navodi SDP "tolerancija, multikulturalnost i otvorenost", Je li partija tolerantna na Thompsona, kojem je zabranila nastup u Puli? Je li tolerantna prema moliteljima? Nije. Onda nek se ne razmeće ispraznim frazama!

LL
lijepa_li si
13:37 09.01.2024.

dvostruka mjerila su rak rana hrvatskih sudova!

Avatar Leonn
Leonn
13:59 09.01.2024.

Bitno da Thompsona zabranili a cajkasi neka haraju Hrvatskim gradovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije