VREMENSKA PROGNOZA

Danas osjetni pad temperature. Za cijelu Hrvatsku upaljen meteoalarm. Ali ljetu nije kraj. Evo kad se vraćaju vrućine

Jesen na Visu i Komiži
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
19.08.2024.
u 07:11

Dobra vijest za sve koji su još na ljetovanju ili tek planiraju ići na more. Od srijede, 21. kolovoza, ponovno će biti sunčanije, stabilnije i vruće. Dakle, ljetu još nije kraj.

Nakon snažnog toplinskog vala koji je obilježio prethodne dane već za vikend u nekim dijelovima Hrvatske nastupila je zamjetna promjena vremena, a danas se nestabilno i promjenjivo oblačno očekuje u većem dijelu Hrvatske, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) dodajući kako će povremeno padati kiša, a lokalno će biti nevremena praćenog pojačanim vjetrom te obilnom oborinom. Vjetar će na kopnu povremeno biti umjeren sjeveroistočni i sjeverni, a na Jadranu jugo, ujutro i navečer samo ponegdje i bura.

Najviša dnevna temperatura većinom će se kretati od 25 do 30 Celzijevih stupnjeva. Za gotovo cijelu Hrvatsku za danas je objavljeno narančasto upozorenje.

Foto: DHMZ

Nestabilno vrijeme bit će i u utorak te će povremeno biti kiše, a lokalno su mogući izraženiji pljuskovi uz grmljavinu. Navečer smirivanje i razvedravanje. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, dok će na moru bura okrenuti na sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 16 do 21, na moru između 20 i 25°C. Najviša dnevna između 25 i 30°C.

Dobra vijest za sve koji su još na ljetovanju ili tek planiraju ići na more. Od srijede, 21. kolovoza, ponovno će biti sunčanije, stabilnije i vruće, a tako bi se trebalo nastaviti sve do početka idućeg tjedna – dakle, ljetu još nije kraj. DHMZ savjetuje građane da prate njihova upozorenja.

 

Jako nevrijeme koje je u noći s nedjelje na ponedjeljak pogodilo šire splitsko područje zadalo je dosta brige vatrogascima koji su uglavnom uklanjali počupana stabla s prometnica, ali i pumpali vodu iz poplavljenih podruma. U Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split doznaje se kako su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita zajedno s kolegama iz Dobrovoljnog vatrogasnog  društva (DVD) Split tijekom noći uklanjali stabla s prometnica.

U nedjelju je pak Zagorje i područje Varaždinske županije pogođeno jakom tučom. Dojave su se odnosile na pad stabala na prometnice, oštećenja krovišta, oštećenje električne mreže te oštećenje vozila usred nevremena, priopćilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

VIDEO Strašne poplave zahvatile Austriju

Jesen na Visu i Komiži
1/14
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije