NAKON RAKETNOG NAPADA

Stigla žustra poruka Izraela Iranu: 'Osveta će biti smrtonosna i precizna. Tko god nas napadne, platit će'

Eksplozije u Dahiyehu dok Izrael napada Beirut
Foto: ucan
1/5
09.10.2024.
u 21:03

Gallant je u izjavi rekao da je odgodio posjet Pentagonu na Netanyahuov zahtjev dok premijer ne razgovara s Bidenom, što je potvrdio i američki Pentagon

Izraelski ministar obrane Yoav Gallant u srijedu je rekao da će osveta Iranu za njegov raketni napad biti "smrtonosna, precizna i iznenađujuća", u videozapisu objavljenom u izraelskim medijima u srijedu. "Tko god nas napadne, platit će cijenu. Naš napad bit će smrtonosan, precizan i iznenađujući. Oni neće razumjeti što se dogodilo i kako se dogodilo", rekao je Gallant nakon što je iranski raketni napad 1. listopada opisao kao neuspjeh.

Gallant je u izjavi rekao da je odgodio posjet Pentagonu na Netanyahuov zahtjev dok premijer ne razgovara s Bidenom, što je potvrdio i američki Pentagon. Američki predsjednik Joe Biden i izraelski premijer Benjamin Netanyahu razgovarali su u srijedu u trenutku velikih napetosti s Iranom.

Telefonski poziv, koji su potvrdile obje zemlje, prvi je javnosti poznat razgovor Bidena i Netanyahua još od kolovoza, a odvio se u trenutku oštre eskalacije izraelskog sukoba s Iranom i libanonskim Hezbolahom  i bez znakova skorog okončanja sukoba s Hamasom u Gazi. Odnosi između Bidena i Netanyahua napeti su i zategnuti zbog načina na koji je izraelski vođa upravlja ratom u Gazi i sukobom s Hezbolahom.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Tuga u Izraelu: Okupljanja počela u 6.29 sati, u isto vrijeme kada je Hamas napao

Ključne riječi

Komentara 5

ST
StožerniGeneral50
22:15 09.10.2024.

Puna podrška državi Izrael u borbi protiv iranskih tererorista.

AN
Antidominium
22:31 09.10.2024.

Zašto nebi Rus pomogao napadnutom Iranu kako je zapad pomogao napadnutoj Ukrajini. Postoji i ta mogućnost. Iran je dopremio S400.

Avatar superhik74
superhik74
21:10 09.10.2024.

Neka samo prijeti Iran ce im slijedeci put uzvratiti puno zesce i vjerojatno porusiti kompletnu energetsku infrastrukturu. Ovi su se navikli masakrirarti nenoruzane palestinske civile medjutim Iran im je pokazao dva puta da moze uzvratiti na njihove teroristicke napade i pogoditi bilo koju tocku u aparthejdu unatoc pomoci koju im pruzaju amerikanci, britanci, francuzi i Jordansko kraljevstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije