15 stipendija

'Stipendija mi je obveza da i nadalje redovito dajem ispite'

stipendije (1)
Foto: Željko Gašparović/Večernji list
1/4
28.12.2012.
u 11:28

Grad Novska za stipendiranje je u proračunu predvidio 400 tisuća kuna. Od 2001. godine iz proračuna je dodijeljeno ukupno 145 studentskih stipendija

NOVSKA – Stipendija će mi pomoći kod plaćanja obveza, a olakšat će i mojim roditeljima. Ovo je i obveza da i nadalje redovito dajem ispite – kazala je Anamarija Maler, studentica 4. godine Učiteljskog fakulteta u Osijeku, jedna od 15 studenata koji su dobili gradsku studentsku stipendiju za tekuću akademsku godinu. Svi će oni primati mjesečni iznos od 800 kuna.

Grad Novska za stipendiranje je u proračunu predvidio 400 tisuća kuna. Od 2001. godine iz proračuna je dodijeljeno ukupno 145 studentskih stipendija, a ove akademske godine još sedam iz programa javnih potreba u socijalnoj skrbi.

– Naša je obveza pomoć mladima u obrazovanju. Ulaganje u njihovo znanje njima će pomoći kod zapošljavanja, a grad dobiva više visokoobrazovanih građana – rekao je Marin Piletić, zamjenik gradonačelnika na svečanom potpisivanju ugovora o stipendiranju na kojem su sa stipendistima bili i njihovi roditelji.

Stipendisti su odabrani na javnom natječaju prema utvrđenim kriterijima deficitarnih zanimanja na području grada Novske, gdje su se tražili budući liječnici, šumari, ekonomisti i studenti računalstva.

 

Ključne riječi

Komentara 1

BA
baniček
12:57 29.12.2012.

meni su jedne godine namjestili stipendiju preko veze, iako nisam imao pravo na nju...vjerujem da se ništa nije promjenilo po tom pitanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije