školovanje

Stipendije skoro svim vukovarskim studentima, samo tri odbijenice

'slavonija-29.10.2009.osijek,hrvatska,na osjeckom sveucilistu studenti ocjenjivali rad svojih profesora i asistenata,studenti na ekonomskom fakultetu. Photo: Davor Javorovic/VLM'
Davor Javorović/PIXSELL
07.01.2013.
u 11:54

Stipendije će primati ukupno 411 studenata iz Vukovara koji studiraju na području Hrvatske, ali i bilo gdje izvan granica Lijepe naše

Treću godinu zaredom Vukovar se može pohvaliti činjenicom da svi studenti koji su zatražili stipendije tijekom godine i ostvaruju na nju pravo. Prema podacima iz gradske uprave ove godine će stipendije primati ukupno 411 studenata iz Vukovara koji studiraju na području Hrvatske, ali i bilo gdje izvan granica Lijepe naše. Među njima je 98 studenata prve godine, 241 student druge i viših godina studija, osam apsolvenata te 64 studenta s kojima su sklopljeni ugovori na više godina. Samo tri osobe koje su predale zahtjev nisu dobile stipendiju.

– Osnovni je preduvjet da student ima prijavljeno prebivalište na području Vukovara, kao i da je redoviti student. Mislim da je Vukovar trenutačno jedini grad na svijetu koji ovoga trenutka financira sve svoje studente koji su u roku podnijeli zahtjev i koji ispunjavaju kriterije. Za ovu namjenu grad Vukovar osigurat će oko dva milijuna kuna – rekao je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

Ugovori o stipendiranju bit će potpisani 15. siječnja na svečanosti u povodu Dana mira. Sabo napominje da uz stipendije, koje iznose od 500 do 800 kuna i isplaćuju se tijekom deset mjeseci, svi vukovarski studenti ostvaruju i besplatan gradski prijevoz na području Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije.

>> "Stipendija mi je obveza da i nadalje redovito dajem ispite"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije