Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prava zima

Stiže nam velika promjena vremena, u jednoj će regiji snijeg već u subotu stvarati probleme

Reportaža iz Delnica
Foto: Josip Mikacic/PIXSELL
1/15
Autori: Hina, Večernji.hr
05.01.2024.
u 08:45

Stiže nam velika promjena vremena, pa svakako pripremite zimsku odjeću ako već niste te zamijenite gume. A ako možete odgoditi planirana putovanja za vikend, svakako to napravite, posebno ona koja ste planirali za nedjelju i u ponedjeljak, javlja Zoran Vakula za HRT.

Dolazi postupno naoblačenje s jugozapada, na Jadranu i na predjelima uz njega bit će mjestimice kiše, a u središnjim i istočnim krajevima u petak prijepodne još uvijek nas očekuju sunčana razdoblja, dok je kiša moguća krajem dana, javlja Državni meteorološki zavod. Vjetar će još danas biti slab do umjeren jugozapadni i južni, u Gorskoj Hrvatskoj i jak, a na istoku jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo, poslijepodne ponegdje olujno. No zbog vjetra već su upaljeni meteoalarmi, pa budite na oprezu. Najviša dnevna temperatura zraka u petak će biti od 10 do 16 Celzijevih stupnjeva. 

Za sutra je meteoalarm u žutom za dubrovačku regiju zbog mogućeg grmljavinskog nevremena, dok je za gospićku regiju također upaljen žuti alarm zbog obilne kiše te susnježice ili snijega. Za ostale regije žuti meteoalarm upaljen je uglavnom zbog snažnog vjetra. 

GALERIJA Snijeg u Hrvatskoj ranijih godina

Reportaža iz Delnica
1/22

U četvrtak su ponegdje u Hrvatskoj zabilježene i rekordne temperature za ovaj dio godine, posebno u Splitu i Dubrovniku. Srednja najviša temperatura prošlih dvadesetak dana u mnogim je mjestima bila visoka kao nikad u znanoj povijesti mjerenja ovog dijela godine. No stiže nam zahladnjenje, javlja meteorolog Zoran Vakula za HRT

VEZANI ČLANCI 

Do subote, a u južnijim krajevima ponegdje i do nedjelje treba podnijeti južinu i nastavak za ovo doba godine neuobičajeno dugog i toplog razdoblja. Kiša će u petak još biti rijetka, uglavnom na Jadranu i uz njega. No za vikend stiže kišovitije, vjetrovitije, a u nedjelju i hladnije vrijeme, uz snijeg već u noći u gorju, pa od nedjeljnog poslijepodneva u mnogim nizinama u unutrašnjosti te ponegdje i uz more. Snijeg bi mogao padati osobito na sjevernom Jadranu, gdje će prije toga zapuhati jaka i olujna bura, lokalno čak i orkanska.

No takvo vrijeme neće dugo potrajati. Već prema sredini sljedećeg tjedna očekuje nas stabilnije vrijeme s manje vjetra, ali i dalje vrlo hladno, u mnogim kopnenim krajevima i uz cjelodnevne temperaturne minuse, kojih će u noći i ujutro vrlo vjerojatno biti i ponegdje na Jadranu. 

VIDEO Poplave pogodile Njemačku: Grade se privremeni nasipi i brane

 

Komentara 1

MO
montello
09:13 05.01.2024.

Prava Zima je u rusiji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije