STIŽE NOVI ZAKON O TURIZMU

Brnjac: Ne provedemo li reformu i ne počnemo snažnije upravljati turizmom, problemi će samo rasti

25.04.2023.
u 21:27

Gradska vijeća odlučivat će treba li ograničiti broj dozvola za smještaj gostiju, a turisti će plaćati ekološki doprinos

Komentara 8

ST
stomiovotreba
00:55 26.04.2023.

Porez na kulturna bogatstva? Gange, Let 3?

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
05:50 26.04.2023.

U konačnici gledaju se djela a ne priče. Kod ministrice se desila najveća betonizacija obale otkada postoji turizam. Upozorenja, prijateljska, da ne idemo stopama drugih, poput Španjolske, nisu pomogla jer ministrica nije radila kako bi u svom mandatu to spriječila. Prvi puta smo dobili i prazna središta primorskih gradova, ispražnjena od ljudi. To sablasno djeluje. I bespravna gradnja je dosegla je takve razmjere kao nigdje na Mediteranu. Pa barem je trebala poduzeti mjere da se u turističkom području koje je ograničenih kapaciteta provode zakoni, posebno oni o pomorskom dobru i bespravnoj gradnji, u suradnji s drugim ministarstvima. Ali to nismo vidjeli. Njezini rezultati su manifestacijski, nema sustavnog rada, napravili smo puno koraka u smjeru neodrživog turizma, a gospođa je sve samo gledala. Njeno nasljeđe bit će brojni i trajni problemi neodrživog turizma kakvog ranije nije bilo. A obala gubi svoj izgled i postaje sve dalja od onoga što turisti žele. Ta koncepcija neodrživog razvoja turizma, koje u tom obimu nije bilo u ranijim razdobljima, je njezina ostavština. Kako može izgovoriti samo riječ održivi?

LJ
ljudemisi
21:36 25.04.2023.

Treba uvesti poseban porez na korištenje prirodnih bogatstava hrvatskog naroda kao što su more, obala, klima, prirodna i kulturna bogatstva sve što utječe na atraktivnost smještaja. Treba uvesti 10 kategorija, jer na atraktivnom mjestu uz more može se zaraditi 100 puta veća cijena nego negdje u unutrašnjosti za sličan smještaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije