Analiza Mirka Galića

Sto godina 'oca hrvatske države' Franje Tuđmana: Misija o ujedinjenju i pomirbi Hrvata nije uspjela – podjela i više

14.05.2022.
u 07:00

Za mnoge Tuđmanove suradnike, Tito je bio crvena krpa, koju su oni podnosili dok je Tuđman bio na vlasti (i na životu, jer su se dva odlaska poklopila). Kad su ostali sami, pokušavali su na različite načine maknuti Tita od Tuđmana, ne razumijevajući ono što je Tuđman isticao u Titovu obranu – da bi bez partizanske borbe, u kojoj nisu sudjelovali samo komunisti, i bez ustavnog prava na odcjepljenje Hrvati teže došli do svoje države.

Ključne riječi

Komentara 26

JM
JMN
08:02 14.05.2022.

A što bi drugo "crveni menadžer" tvrdio nego ovo? Pomirba nije uspjela jer se crveni menadžeri neće nikada sami posuti pepelom bez lustracije.

Avatar Zavratnica
Zavratnica
07:44 14.05.2022.

Hrvatska nije nastala nikakvim Galićevim jugo ustavnim pravom na odcjepljenje već povijesnim pravom hrvatskoga naroda i borbom Hrvata pod vodstvom dr. Franje Tuđmana.

UG
ugota
07:52 14.05.2022.

Hvala ti Franjo Hrvatska postoji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?