Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'JAVNO ME SE ODREKAO'

Zbog čega je došlo do pucanja ljubavi između Mosta i Raspudića? Ova Miletićeva izjava bila je ključna

Zagreb: Most o aktualnim temama
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
24.04.2024.
u 11:52

– Zbog toga što je i kolega Marin Miletić izrazio tu želju, a činjenica je da se kolega Miletić od mene javno ogradio, smatrala sam da ne bi bilo vjerodostojno da nosim zajedničku listu – kazala je Selak Raspudić i dodala kako se ranije nije očitovala kako mu ne bi naškodila.

Saborska zastupnica Marija Selak Raspudić potvrdila je u srijedu da je došlo do razilaženja s Mostom i poručila da će nastaviti djelovati kao nezavisna zastupnica, a kao nezavisni zastupnik djelovat će i njezin suprug Nino Raspudić. Iako su prve informacije govorile o tome kako je do raskola došlo zbog liste za Europski parlament, Selak Raspudić je kazala na konferenciji za medije kako je došlo do toga, među ostalim, i zbog kolege Marina Miletića koji je se javno odrekao na društvenim mrežama zbog njezina stava o pobačaju.

"Do razilaženja nije došlo zbog liste za Europski parlament, predmet rasprave među nama bile su  nesuglasice oko same kampanje i onoga što joj je prethodilo i koje, nažalost, unatoč zajedničkom pokušaju nismo uspjeli razriješiti”, rekla je Selak Raspudić na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Kazala je da joj je ponuđeno da nosi listu za Europski parlament, a zbog činjenice da je na istoj listi izrazio želju biti i Marin Miletić odustala je od toga da nosi listu jer joj ne bi bilo vjerodostojno da bude na listi nakon što se Miletić javno ogradio od nje.

VIDEO Marija Selak Raspudić potvrdila izlazak iz Mosta

"S obzirom na to da se Miletić od mene javno ogradio, smatrala sam da ne bi bilo vjerodostojno i da ne bi bilo primjereno da nosim zajedničku listu”, rekla je Selak Raspudić i najavila da će u Saboru djelovati kao nezavisna zastupnica.

Odrekao se kolegice

Do javnog sukoba između Selak Raspudić i Miletića je došlo kad je Selak Raspudić izjavila da život treba štiti, ali da nije za zabranu pobačaja niti da je za stavljanje toga u Ustav. Miletić je tada na Facebooku istaknuo da je Most "za život" te da se Selak Raspudić "krivo izrazila", ali i da "ona nije član stranke niti ima ikakvu stranačku funkciju". 

Marija Selak Raspudić sve je 12. travnja komentirala za Večernji list. U nastavku podsjećamo na njezine tadašnje izjave među kojima je ustvrdila i da nema raskola u stranci.

"Nemam nikakav problem s time da kolega Miletić ističe svoje stavove. Dapače, smatram da u svakoj stranci treba biti više demokracije i u društvu kao takvom. Ne trebamo pitati jedni druge oko toga što smo iznosili niti trebamo biti upoznati s time. To je njegovo mišljenje i on ima pravo iznijeti ga. Meni je sve to u redu", zaključila je tada. 

Na današnjoj konferenciji za medije Selak Raspudić je ustvrdila kako joj je zasmetalo što se Miletić javno ogradio od nje te da ne bi bilo vjerodostojno da su zajedno na listi. Dodala je kako se ranije nije očitovala o tome kako mu ne bi naškodila.

VIDEO Marija Selak Raspudić o pravu na pobačaj i odnosima unutar stranke

Kada govorim o meni i kolegi Miletiću, puno je više toga oko čega se slažemo nego onoga oko čega se razilazimo i što problematiziramo. Recimo, meni je potpuno neprihvatljivo da pobačaj ide kao najviša državna vrednota u Ustav, smatram da to nema nikakvog smisla. Što se tiče toga je li to odluka žene, da, smatram da je to odluka žene i to sam od početka jasno govorila. Isto tako voljela bih da se fokusiramo na zaštitu života i da prestanemo na ovoj temi skupljati političke bodove", istaknula je.

Pratite OVDJE što se događa na hrvatskoj političkoj sceni nakon parlamentarnih izbora.

Pratite OVDJE što se događa na hrvatskoj političkoj sceni nakon parlamentarnih izbora.

Komentara 24

Avatar Looney Tunes
Looney Tunes
12:30 24.04.2024.

Ne znam tko mi je mrži. "Histerično srećan" Miletić koji je jedva čekao da mu Bog osobno da razriješenje "Dok nas smrt ne rastavi", pa do Raspuklića koji su filozofski unovčili svaki po druge mandate, ostajući na listi Mosta, a a sad mogu što hoće jer je mirovina osigurana. Sad će tek pokazati prava lica i cijeli ovaj mandat će raditi za budući u EU parlamentu!

Avatar DIXI
DIXI
12:22 24.04.2024.

Aha. Za EU Parlament, zajedno 20.000€ bruto mjesečno plus putni troskovi i penzija. Na pet godina 600.000. Nešto se i potroši, ali i nešto i ostane. Imaju Hrvatsku!

TA
takoje
14:34 24.04.2024.

vidi ti vjeroučitelja ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije