nova receptura

Što se dogodilo Eurokremu? Ne radi se više po staroj recepturi, ovo je razlog

Na današnji dan obilježava se svjetski dan Nutelle
Borna Filic/PIXSELL
06.10.2022.
u 20:35

Dejan Gavrilović iz Udruge potrošača Efektiva rekao je da smanjenjem količine određenih sastojaka to više nije isti proizvod, već samo vizualno podsjeća na Eurokrem.

Svima dobro znani Eurokrem, proizvođača Swisslion-Takovo, više se ne pravi po tradicionalnoj recepturi i licenci tvrtke Gandola iz Italije na koju su potrošači navikli. Danas, Eurokrem ima posve drukčiji sastav. Od 10 posto lješnjaka u starom receptu, novi je zadržao tek 3, a kako maslac, kojega je u Eurokremu bilo 9 posto, spao je na samo četiri. Zašto se ovaj potpuno drukčiji proizvod kupcima servira po istoj, ako ne i višoj cijeni?

Dejan Gavrilović iz srpske Udruge potrošača Efektiva rekao je da smanjenjem količine određenih sastojaka to više nije isti proizvod, već samo vizualno podsjeća na Eurokrem. A isto, piše srpski Blic, govore i građani, koji su primijetili da okus Eurokrema više nije isti. No kada je i zašto došlo do promjene recepture, te što se dogodilo s talijanskom licencom, iz Swissliona nisu odgovorili.

S obzirom na to da se danas Eurokrem pravi s mnogo manje sastojaka, logično je zaključiti da mu se smanjila i kvaliteta, pa je upitno kako mu se nije smanjila i cijena. Gavrilović ističe i kako je tvrtka trebala upozoriti na promjenu, no i da ne postoji formalna obaveza da to učine.

"Ako su već izgubili licencu, mislim da su trebali promijeniti i izgled brenda, staviti drugu boju ambalaže ili promijeniti naziv da upozore potrošače" smatra. U svakom slučaju, formalno zakon nisu prekršili jer na novom pakiranju piše količina sastojaka, a to što su oni drukčiji u odnosu na prijašnje nije kršenje zakona, objasnio je Gavrilović.

 

 

Komentara 3

ML
mladenov
23:30 06.10.2022.

i takav a nije kao što ste opisali i dalje je daleko najbolji i najjeftiniji.

DO
DomagojMarić
20:59 06.10.2022.

Novi Gavrilovići?

EZ
ezer
22:23 06.10.2022.

Za generaciju koja raste. Eurokremu se ništa nije dogodilo ili ti valja ili ne. Naravno da se više ništa ne radi kao nekada zato je drugačiji okus, a o ukusima se ne raspravlja. Tko želi Gandola eurokrem može kupiti u Tommy supermarketu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije