Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ZAGREBU, POSUŠJU...

Što sve posjeduje novi DP-ov ministar: U imovinsku karticu upisao čak 23 nekretnine

Zagreb: Ante Šušnjar dolazi u Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
20.06.2024.
u 19:21

Ante Šušnjar u imovinsku karticu nije upisao niti jedan automobil. Međutim, upisao je podatke o dvjema štednjama

Diplomirani pravnik Ante Šušnjar (Domovinski pokret), novi ministar gospodarstva, predao je imovinsku karticu u kojoj se može vidjeti kako prima neto plaću od 2402 eura, ali i da je vlasnik i suvlasnik niza nekretnina. Mnoge od njih, naime, nalaze se u Bosni i Hercegovini. 

Šušnjar je suvlasnik pet kuća u Posušju, a tamo ima i jednu koja se nalazi u osobnom vlasništvu. Od pet kuća kojima je suvlasnik, četiri je naslijedio, dok je jednu kupio iz štednje. Kuću s okućnicom koji ima u osobnom vlasništvu također je kupio od štednje. Ta nekretnina ima 3179 metara kvadratnih, a njezina je procijenjena vrijednost 30000 eura. U Posušju Šušnjar ima još četiri oranice, šumu od 11055 metara kvadratnih te četiri livade. 

Osim nekretnina u Posušju, Šušnjar je vlasnik stana u Zagrebu. Riječ je o stanu od 146,85 metara kvadratnih vrijednom oko 400000 eura. Stan je kupljen novčanom pozajmicom od pokojnog oca Zvonimira. Uz to, u Zagrebu ima još jednu kuću s okućnicu koju je dobio darovnim ugovorom. Kuća ima  857,60 kvadrata, a vrijednost joj je oko 150000 eura.

Suvlasnik je i kuće s okućnicom u Lokvi Rogoznici. Ta nekretnina dobivena je darovnim ugovorom, ima 230 kvadrata te vrijedi oko 800000 eura. Na istoj lokaciji ima i građevinsko zemljište te voćnjak. Novi ministar ima još tri livade - jednu u Sevidu te dvije u Mariji Gorici.

VEZANI ČLANCI:

Ante Šušnjar u imovinsku karticu nije upisao niti jedan automobil. Međutim, upisao je podatke o dvjema štednjama - jednu od 130000 eura te drugu od 90000 konvertibilnih maraka. Obje je, kako je navedeno, dobio nasljedstvom.

Ministar Ante Šušnjar rođen je 27. siječnja 1983. u Mostaru. Oženjen je i otac troje djece. Godine 2006. diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Član je Domovinskog pokreta od 2020. godine. Položio je pravosudni ispit (2009.), ispit za stečajnog upravitelja (2020.) te je upisan u imenik odvjetnika Hrvatske odvjetničke komore (2010.). 

Profesionalnu karijeru, kako stoji na stranicama Vlade, započeo je kao odvjetnički vježbenik u odvjetničkom društvu Bogdanović, Doliči & partneri d.o.o. u kojem se pretežno bavio zastupanjem inozemnih klijenata u području korporativnog prava, bankarskog i financijskog prava, vlasničkopravnih odnosa i rješavanja sporova. Tijekom karijere posvetio se zastupanju domaćih i inozemnih klijenata u Republici Hrvatskoj, u području trgovačkog prava i prava društava, radnoga prava, transakcija s nekretninama i rješavanja sporova i arbitraža.

 

GALERIJA Od radosnih zagrljaja do razočaranja: Evo kako su po stožerima reagirali po stožerima
Zagreb: Ante Šušnjar dolazi u Sabor
1/23

Komentara 8

JA
Jatiser
20:09 20.06.2024.

Svi ministri su pošteni i uzorni kao i cijela vlada. Zato imamo blagostanje.... I sve bolje nam je

Avatar IvanR
IvanR
19:56 20.06.2024.

Imovinski pokret.

Avatar Cro_Puppy
Cro_Puppy
21:22 20.06.2024.

Neka je ovaj Rojs 2.0 glasao za mene, što se mene tiče može imat i 50 nekretnina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije