Crikvenička oporba

"Stopu spomeničke rente treba umanjiti s tri na jednu kunu"

renta
Anton Ficko/VLM
08.12.2010.
u 16:20

Sadašnji je zakonski predviđeni najniži iznos stope jedna kuna, a kada je i bio tri puta veći, primjerice 2009. godine, s osnova spomeničke rente u gradskom je proračunu ukupno završilo 114.341,05 kuna

Vodeći se ciljem rasterećenja gospodarskih subjekata, a uzimajući u obzir stanje u crikveničkom hotelijerstvu, sukladno posljednjim izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, SDP i HSLS Gradskom su vijeću Crikvenice uputili prijedlog umanjenja stope spomeničke rente sa sadašnje tri na jednu kunu po četvornom metru. Obznanio je to predsjednik Kluba vijećnika tih dviju oporbenih stranaka u Gradskom vijeću Crikvenice, ujedno i predsjednik SDP-ova ogranka Dino Manestar.

Objasnio je da klub drži kako je donošenjem izmjena i dopuna Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara Sabor RH želio potaknuti jedinice lokalne samouprave na izmjene svojih važećih odluka. Naime, prema njegovim riječima, Gradsko je vijeće Crikvenice odluku o visini stope spomeničke rente u iznosu tri kune po četvornom metru donijelo 19. listopada 2006. godine, što je tada bila najniža moguća stopa, i to nakon što je Državna revizija u svojim izvješćima stalno upozoravala na nedostatak takve odluke.

Sadašnji je zakonski predviđeni najniži iznos stope jedna kuna, a kada je i bio tri puta veći, primjerice 2009. godine, s osnova spomeničke rente u gradskom je proračunu ukupno završilo 114.341,05 kuna, što je tek malo više od jednog promila proračunskih prihoda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije