Bojkot protokola

Stožer obilježio obljetnicu osnutka 204. vukovarske brigade

vukovar (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/3
24.09.2013.
u 14:02

Hoćemo da te postavljene ploče skinu oni koji su nalogodavci njihovog postavljanja, rekao je Josić

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata danas su članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara obilježili 22 obljetnicu osnivanja 204. Vukovarske brigade.

Dva dana ranije, u nedjelju, ista obljetnica obilježena je u Vukovaru kada su vijence položili i sva trojica zapovjednika obrane Vukovara (Mile Dedaković, Branko Borković i Tomislav Merčep), ministar Perdrag Matić, a što su iz Stožera bojkotirali.

– Poznato je da je 22. rujna bilo organizirano obilježavanje 22. obljetnice osnutka 204. brigade. Međutim, kako je to bilo dignuto na državnu razinu Stožer je to, kako smo ranije najavili, bojkotirao. Tada su u Vukovaru bili i ministar Predrag Matić kao i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo koji propagiraju i provode zakon po sili zakona. Samim tim nema smisla da zajedno sjedimo za istim stolom, rekao je predsjednik Stožera Tomislav Josić još jednom ističući da članovi Stožera nisu ispolitizirani.

Najavio je da će i dalje Stožer, kako su najvili ranije, bojkotirati državni protol te da će se isto nastaviti i na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara za kada najavljuju da će pokazati negostoljubivost prema predstavnicima Vlade RH. Josić je istakao da će bojkot državnog protokola potrajati sve dok se situacija ne sredi.

Odgovarajući na novinarski upit o činu Zdravka Komšića, predsjednika Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, koji je jučer sprejom poprskao dvojezičnu tablu postavljenu na zgradu Zavoda za mirovinsko osiguranje HZMO rekao je da je to sa jedne strane čin samopromidžbe a sa druge da razumije ako su mu zasmetali ćirilični natpisi.

– Upozoravali smo da su ljudi nezadovoljni i nervozni pa je i moguće i da se takve stvari dešavaju. Ne osuđujemo nikoga ali napominjem da je Stožer apelirao na dostojanstveno ponašanje. Hoćemo da te postavljene ploče skinu oni koji su nalogodavci njihovog postavljanja. Ne može se pojedinačno raditi, mora sve biti koordinirano. Uz to svatko i odgovara za svoje postupke, rekao je Josić.

>> Ministarstvo reagiralo: Osuđujemo prijetnje smrću Tomislavu Josiću

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije