KUPOVNA MOĆ VIŠA 11,5%

Dvije trećine zaposlenih zarađuje manje od prosjeka: Privatnici ne istrčavaju s povišicama, rekordan broj osiguranika

20.07.2024.
u 07:01

U prvih šest mjeseci ove godine izdano je 112.389 dozvola za rad strancima, a najviše državljanima BiH, Srbije, Nepala, Indije te Sjeverne Makedonije

Komentara 13

CR
crocro
07:27 20.07.2024.

Ovo je fascinirajuće, jednostavno za nepovjerovati. Do sada smo imali super kupovnu moć, tako da su si naši građani mogli priuštiti odlazak na more minimalno 10-tak dana u hotelu u punom pansionu, a sada se ta moć drastično povećava, tako da će si naši gosti na moru moći priuštiti i putovanja na izlet turističkim brodicama, častiti se kuglicama sladoleda, posjećivati naše otoke, osvježavati se na trajektima gdje jedno Hainiken pivo od 2 dcl stoji pišljivih 5 eura itd. Mi zapravo nismo niti svjesni što sve možemo sa svojim plaćama i mirovinama. Oni ne mogu toliko dizati cijene koliko nama raste kupovna moć. Oni se trude svakodnevno dizati cijene ali naša kupovna moć sve to nadoknadi, pa niti ne osjetimo divljanje cijena. I tako svako malo će nam kupovna moć rasti a oni samo neka se trude dizati cijene. Oni su isto šokirani kako mi možemo podnositi njihovo dizanje cijena a ne znaju kako nam kupovna moć vrtoglavo raste. Sada smo već dostigli Švicarsku a gdje nam je kraj?

EJ
ejStef
08:49 20.07.2024.

Eh, privatnici se ne žure s povišicama... Da, privatni sektor to mora zaraditi, nije to država koja dodatno zaduži praunuke, digne poreze, izmisli nove namete... Privatnici ne daju predizborna obećanja, a štrajk u privatnom sektoru uglavnom završava zatvaranjem firme... No, nema problema, svi mi ćemo u javni sektor, kako se stvari razvijaju.

NE
NervozniPoštar
08:33 20.07.2024.

Dvije trećine zaposlenih zarađuje manje od prosjeka - tako je to u svim, pa i najbogatijim zemljama. Ništa spektakularno, statistika koja ne kaže ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije