PUNO DRUGAČIJE NAVIKE

Nepalci došli brati grožđe u Zagorje pa se začudili: To se kod nas samo jede

Nepalci u berbi u Zagorju
Foto: Zagorje.com
1/4
22.09.2024.
u 08:17

Sukladno Zakonu o strancima, od početka ove godine do 30. lipnja ukupno je izdano 112.389 dozvola za boravak i rad

Sve više stranih radnika dolazi raditi u Hrvatsku. Dok mnogi primjećuju kako stranci pretežito rade u građevinarstvu ili ugostiteljstvu, kao dostavljači ili vozači taksija, nekoliko njih našlo se i u Zagorju u berbi. Naime, trojica Nepalaca - Arun, Babu i Rusan - radili su u vinogradu autohtonih sorti vinove loze Hrvatskog zagorja, u Komoru Začretskom.

"Tu smo šest mjeseci i odlično nam je. Lijepo nam je ovdje živjeti, ne fali nam jako dom jer nas ovdje tretiraju kao dio obitelji, dobro se osjećamo u Zagorju", kazali su za Zagorje.com. Također, otkrili su jednu zanimljivo vezanu uz grožđe i vino u Nepalu. Kako pojašnjavaju, u Nepalu se grožđe samo jede te se ne pije vino od njega, samo od kukuruza ili riže. 

Sukladno Zakonu o strancima, od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine, ukupno je izdano 172.499 dozvola za boravak i rad. Najviše dozvola izdano je u djelatnosti graditeljstva, a potom u djelatnosti turizma i ugostiteljstva. Ove je godine do 30. lipnja ukupno izdano 112.389 dozvola za boravak i rad. Najveći broj dozvola izdan je u tom razdoblju državljanima BiH, Srbije, a potom Nepala.

GALERIJA Ovo su županije s najmanje gradova, znate li koja ima samo dva grada, ali čak 26 općina?
Nepalci u berbi u Zagorju
1/12

Komentara 1

DO
Dobrić
09:56 22.09.2024.

To zagorke traže sranu radnu stranku kad su japeki stalno pijani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije