Zatočeni

Stravično otkriće u Velikoj Britaniji: U ropstvu držali 24 osobe

velika britanija, ubojstva (1)
Pixsell
12.09.2011.
u 12:54

Muškarci su živjeli u boksovima za konje, kavezima za pse i starim karavanima. Neki su bili zarobljeni i do 15 godina.

Britanska policija uhitila je pet osoba zbog sumnje da su u britanskom kamp-naselju Greenacre u okrugu Bedfordshire u ropstvu držali 24 muškarca. Policija je zatočenike pronašla u lošem zdravstvenom stanju, a živjeli su u boksovima za konje.

– Vjerujemo da su neki ondje živjeli i radili i do 15 godina, dok su neki bili zatočeni nekoliko tjedana – rekli su u policiji, piše BBC.

Inače, riječ je o engleskim, poljskim i rumunjskim državljanima, a osim robova, u kamp-naselju pronađeni su oružje, novac i droga.

Robovlasnici su muškarcima prvo obećali plaću od 80 funti na dan, no kada su došli u kamp, dočekalo ih je nešto sasvim drugo.
– Ošišali su im kosu, držali su ih u boksovima za konje, kavezima za pse i starim karavanima, radili su i nisu primali nikakvu plaću, a dobivali su vrlo male količine hrane – rekli su u policiji.

Komentara 41

US
U sridu
13:58 12.09.2011.

Sto kaze covjek prije mene \'a gdje je taj smrdljivi amnesty international?\"

OR
orisis
13:41 12.09.2011.

Na kraju krajeva tko bi mene zadrzhao a da ne odem prvome policajcu i svega se rijeshim...Cijela ova pricha strashno smrdi

PO
podravacc
13:55 12.09.2011.

ciganska posla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije