Suradnja

Stručni programi jamče brži razvoj riječke luke

luka01
Goran Kovačić/PIXSELL
27.04.2011.
u 14:08

Jača znanstvena suradnja dviju ustanova osnažit će luku i pomorske djelatnosti kao i cijeli riječki prometni pravac

Ravnatelj Lučke uprave Rijeka Bojan Hlača i dekan riječkog Pomorskog fakulteta Serđo Kos potpisali su danas ugovor o suradnji dviju ustanova kojim se utvrđuje dugoročna znanstvena, stručna i poslovna suradnja s ciljem razvoja riječke luke i cijelog riječkog prometnog pravca.

Ugovor predstavlja nastavak dugogodišnje plodne suradnje i bit će usmjeren, istaknuli su Hlača i Kos, k pronalaženju najboljih mjera i akcija za promicanje strateškog razvoja kao osnovnog preduvjeta revitalizacije riječke luke i lučkih djelatnosti.

– Riječka luka danas ima jasnu strategiju razvoja i viziju, ima planove i sredstva za njihove ostvarenje, no potrebna je jača znanstvena suradnja koja će osnažiti luku i pomorske djelatnosti – kazao je Hlača najavljjući niz projektnih i istraživačkih zadataka, programa i konzultantskih studija koje će pomoći jačem pozicioniranju riječke luke.

Ključne riječi

Komentara 1

1J
1japan
01:18 28.04.2011.

dali tu spada dva socijalna katamarana i kojekakav trajekt ili je samo kontenjerski terminal znanstveno ,stručno i poslovno obuhvačen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije