Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOD HRVATSKE GRANICE

Pokušaj špijunaže Slovenske vojske? Ruski student snimao vojni aerodrom, priveden je

Slovenska vojska uklanja žilet žicu na graničnom prijelazu Vivodina - Krmačina
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
29.06.2023.
u 10:39

Istoga se dana održavala međunarodna vojna vježba Jadranski udar 2023., u kojoj je sudjelovalo 800 vojnika iz zemalja članica NATO-a.

Na danu otvorenih vrata vojnog aerodroma Slovenske vojske koji se održao još 4. lipnja u Cerklju ob Krki, mjestu nedaleko od hrvatske granice, u jednom od hangara viđen je mladić kako fotografira opremu i prostore, neslužbeno doznaje RTV SLO.

Riječ je o ruskom državljaninu, studentu u Novom Mestu koji je precizno fotografirao uređaje koji uopće nisu bili izloženi u sklopu dana otvorenih vrata. Naime, sva oprema namjenjena za gledanje bila je izložena izvan hangara. Vojna policija privela je studenta te je slučaj prijavljen Inspektoratu, a nakon ispitivanja pušten je na slobodu. 

O incidentu je obaviještena Slovenska obavještajno-sigurnosna agencija (Sova), a odbila je zahtjev javne televizije za više informacija. Iz Ministarstva obrane pak potvrdili su da je kod jednog od posjetitelja uočena neobična aktivnost, što su, kako kažu, provjerila nadležna tijela. U kratkom pisanom odgovoru, policija je objavila da su upoznati sa slučajem na zahtjev nadležnih službi slovenskog Ministarstva obrane, s kojima je u kontaktu.

Istoga se dana održavala međunarodna vojna vježba Jadranski udar 2023., u kojoj je sudjelovalo 800 vojnika iz zemalja članica NATO-a.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO: Uvedene su jake mjere sigurnosti u predgrađu Pariza nakon što je policija ubila tinejdžera

 

Komentara 1

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
18:19 29.06.2023.

Morao je poslati neki izvještaj za carsku Rusiju.Prije same invazije na Ukrajinu po cijeloj EU slilo se na tisuće rusa, naravno da nisu svi bili turisti.Sve je bilo pripremljeno upravo dok je trajao Covid.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije