EUROPSKO DEBATNO PRVENSTVO

Studenti Jagoda Sablić i Petar Žnidar u vrhu 'debatne' Europe!

unsplash
08.08.2024.
u 15:03

Pet godina za redom zagrebački studenti ostvaruju vrhunske rezultatete te svojim govorima obrazuju i motiviraju ljude čime izravno potiču razvoj i napredak društva

Na upravo završenom Europskom natjecanju iz studentske debate u Glasgowu zagrebački su studenti postigli izniman uspjeh. Jagoda Sabljić, studentica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Petar Žnidar, student Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu plasirali su se kao prva ekipa u kategoriji 'engleski kao drugi jezik' .

Štoviše, naš pobjednički dvojac se plasirao i u polufinale kategorije koja uključuje i govornike kojima engleski jest materinji jezik. Petar je ocijenjen je za trećeg najboljeg govornika natjecanja, a Jagoda je zauzela sedmo mjesto na toj listi. Zagrebački tim se u finalu nadmetao s timovima iz Kopenhagena, Tel Aviva i Londona.

Ovo je već peta godina za redom u kojoj zagrebački debatanti osvajaju titule na važnim europskim i svjetskim natjecanjima. Od europskog natjecanja 2017. godine naši debatanti osvojili su titulu na svim većim natjecanja na kojima su sudjelovali.

“Nevjerojatno smo sretni i ponosni na naš uspjeh. Dokazali smo da smo najbolji ESL tim u Europi i u top pet timova općenito. Zagreb je ponovno dokazao da je u samom vrhu Europe i nadamo se da ćemo u prosincu pokazati da smo i u samom vrhu svijeta. Baš kao što smo to napravili u Koreji, Beogradu i Madridu ! Zahvalni smo na potpori koju su nam pružili svi oni koji su pratili europsko prvenstvo u debati i vjerujemo da smo ih učinili ponosnima, a znamo da ih možemo učiniti i još ponosnijima u Panami!”, komentirao je Petar Žnidar. 

VEZANI ČLANCI: 

Inače, oznake 'Open' i 'ESL' označavaju različite kategorije ovisno o tome je li nekome engleski materinji jezik ili ne. 'ESL' kategorija je kategorija 'English Second Language' i u nju spadaju isključivo oni kojima engleski nije materinji jezik dok 'Open' označava kategoriju otvorenu svima.  Naši su se studenti ove godine plasirali u obje kategorije, osvojili ESL kategoriju te došli do polufinala u 'Open' kategoriji.

Voditelj i mentor zagrebačke ekipe Tin Puljić s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, sudio je finale u open kategoriji, što je u svijetu debatnih natjecanja izniman uspjeh odnosno najkompetitivinija sudačka pozicija na turniru.

Zanimljivo je kako je Tin Puljić s partnerom Lovrom Špremom 2021. godine  ostvario izvanredan uspjeh osvivši svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji i to baš u 'Open' kategoriji. “Kao mentor iznimno sam ponosan na ovaj rezultat, pogotovo stoga što on nastavlja niz naših odličnih rezultata u vidu osvajanja titula i dolazaka u finala na velikim natjecanjima”, kazao je Tin Puljić i zaključio;  “Petar i Jagoda pokazali su, još jednom, da se naši studenti mogu nositi s konkurencijom s mnogo bogatijih sveučilišta. Nadamo se sličnom uspjehu ove zime, na Svjetskom prvenstvu u Panami te smo trenutno u procesu prikupljanja sredstava kako bi naš tim otputovao na natjecanje. Pozivam stoga sve koji žele i koji su u mogućnosti da nam pomognu kako bismo naše debatante poslali na još jedno svjetsko natjecanje”.

"Zlatni govornik" Petar Žnidar na koncu poziva sve studente koji bi se željeli baviti debatom neovisno o iskustvu da se pridruže Zagrebačkom studentskom debatnom forumu koji se studentskom debatom iznimno uspješno bavi već dugi niz godina.

>>> FOTO Novi most u Hercegovini izgleda nestvarno: Pogledajte što se dogodi kad njime prođe 12 kamiona s punim teretom

1/16

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije