TWITTERVJU: Ivan Kovačić

'Studentu koji diplomira na temu 
o Omišu 1500 kuna'

ivan kovačić
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
29.10.2014.
u 22:00

Gradonačelnik Omiša o poticaju za studente kojim žele mlade uključiti u razvoj grada

Kako je prihvaćena najava da ćete studente koji diplomski ili doktorski završni rad obrane na temi vezanoj za Omiš Grad nagraditi s 1500, odnosno 3000 kuna?

Mladi se javljaju, svi su oduševljeni. Zovu i oni koji su već diplomirali na temu vezanu za Omiš, međutim to je poticaj koji je planiran u proračunu za 2015. i, na žalost, ne možemo ga isplaćivati retroaktivno. Zato smo ga i najavili već sad, u vrijeme dok studenti još odlučuju o temama. Tema može biti bilo što, od tehničkih rješenja za određene probleme, analiza stanja, povijest, turizam, umjetnost... Mladi su puni znanja i ideja. Cilj nam je potaknuti ih na promišljanje o lokalnim temama i uključiti ih u razvoj grada.

Poznato je da ste preuzeli Grad opterećen dugovima, kakvo je stanje danas?

Uspjeli smo smanjiti obveze za 15 milijuna kuna. Imali smo što dospjelih, što nedospjelih 51 milijun kuna obveza, odnosno 31 milijun dospjelih, a ostatak ugovorenih. Sad smo na 35 milijuna.

Kako ste uspjeli?

Normalnim, poštenim radom. Plaćanjem onoliko koliko stvarno košta.

>>Neobični potezi lokalnih čelnika: Svi su im se smijali, ali oni su dugove istopili

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije