JOŠ NEMA DOGOVORA

Suci ne traže samo veće plaće nego da ih se regulira zakonom

24.01.2024.
u 11:15

Iz sudačkih redova može se čuti da je Zakon o plaćama u e-savjetovanju bio krajem 2022. No onda su suci na taj zakon imali stotine primjedbi pa je povučen bez obrazloženja.

Komentara 5

KA
kanđija
13:24 24.01.2024.

Kada se sucu u jednoj godini vrate 3 predmeta sa višeg suda na ponovnu raspravu - otkaz. Isto tako odrediti broj predmeta koje moraju rijesiti ovisno o vrsti u mjesec dana. To vrijedi za općinske i županijske suce. Za viši kazneni sud i vrhovni utvrditi koliko predmeta moraju obraditi svaki od sudaca. Mislim da je 15 radnih dana sasvim dovoljan rok da riješe svaki predmet. Ako ne riješe - ozkaz. Isto tako napraviti za trgovačke sudove Eto tako ih se treba riješiti zakonski.

Avatar 20006777
20006777
17:55 24.01.2024.

Podržavam sve do sadašnje komentare jer ovdje su stranke s jedne strane sudstvo i državno odvjetništvo a s druge strane resorno ministarstvo i Vlada a treće strana se gura pod tepih a to su građani i narod hrvatske kojem suu suci nanijeli veliku štetu materijalnu i zdravstvenu i u biti bi sada htjeli za to da ih se nagradi pa da i nadalje nastupaju s parolom nemože nam nitko ništa pa i do sada im nije mogao nitko ništa a za stanje u državi što se tiče države najodgovorniji su oni koji danas traže da ih se za to nagradi materijalno i da se za isti donosi poseban zakon. E moj jadni napaćeni narode to vam je dobrim djelom doprinijelo sudstvo i pravosuđe.

EJ
ejStef
15:43 24.01.2024.

Već ovako im plaća ne ovisi o rezultatima i radu, sada traže da im više niti ne ovisi o stanju u društvu i stanju proračuna. A plaća im se dijeli iz proračuna i poreza koje svi mi plaćamo... Imamo najviše sudaca prema broju stanovnika i najviše neriješenih sporova. Država tj. mi, stalno plaćamo kazne radi predugog trajanja sporova, ako čovjek izdrži do nekog međunarodnog suda. U trgovačkom pravu nerijetko tvrtke nestanu prije nego se uopće zakaže prvo ročište... Ma katastrofa, treba im plaću vezati uz broj slučajeva, ročišta, riješenih sporova i sl. Bez toga će većina i dalje biti trutovi društva, kao i većina javnih struktura...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije