Nezakonito čuvanje podataka

Sud odbacio slučaj protiv Trumpa u aferi s povjerljivim vladinim dokumentima

FILE PHOTO: Former U.S. President and Republican presidential candidate Trump holds a campaign event, in Racine
Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS
1/3
15.07.2024.
u 18:28

U ovom slučaju optužen je za nezakonito pohranjivanje vrlo osjetljivih podataka iz vremena dok je bio predsjednik, od 2017. do 2021. godine.

 Američki sudac odbacio je u ponedjeljak slučaj protiv bivšeg predsjednika Donalda Trumpa vezan uz čuvanje tajnih vladinih dokumenata. Sutkinja Aileen Cannon, koju je imenovao Trump, rekla je da se njena odluka temelji na sumnjama u zakonitost imenovanja posebnog istražitelja. Ona je savezna sutkinja Okružnog suda SAD-a za južni okrug Floride, sa sjedištem u Miamiju.

Trump je prošle godine optužen u aferi s dokumentima, jednom od nekoliko kaznenih postupaka protiv njega. U ovom slučaju optužen je za nezakonito pohranjivanje vrlo osjetljivih podataka iz vremena dok je bio predsjednik, od 2017. do 2021. godine.

Savezni istražitelji pretresli su u kolovozu 2022. Trumpovu vilu na Floridi i zaplijenili dokumente koji su klasificirani kao strogo povjerljivi. Trump, koji će se boriti za drugi predsjednički mandat za Republikansku stranku, optužen je i za urotu za ometanje istrage. Trump se izjasnio nevinim kad su mu iznesene optužbe u Miamiju prošle godine.

VEZANI ČLANCI: 

>>> VIDEO Evo kako je tekao pokušaj atentata na Trumpa

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
09:23 16.07.2024.

pa ovo je gore nego naš 'Ustavni sud'. Odluka se temelji na SUMNJI u imenovanje, ništa o samom djelu za koji je optužen? Pa valjda bi onda trebalo biti sigurno da je imenovanje nezakonito.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije