novo bojište

Sukob u Gazi prvi je rat u povijesti pokrenut na Twitteru

Roger Federer
AFP
21.11.2012.
u 11:39

Sudeći prema statistikama, Izraelci možda prednjače u sukobu u Gazi, ali ne i na društvenim mrežama. Tako profil GazaUnderAttack na Twitteru bilježi daleko 20 puta veću popularnost i posjete negoli protivnički IsraelUnderFire

Posljednji sukob u Gazi ući će u povijest kao prvi rat koji je proglašen putem Twittera. Svjedoči o tome poučan prilog RT-a koji objašnjava kako je posljednji konflikt Izraelaca i Palestinaca osim na tlu i u diplomaciji, otvorio bojište i na društvenim mrežama.

Tweet za anale

– Ne preporučujemo Hamasovim operativcima i vođama da izlaze izvan svojih skloništa sljedećih dana – piše u povijesnom tvitu kojim su izraelske obrambene snage najavile početak operacije Pilar te istodobno savjetovale protivnike da se povuku.

Hamas im nije ostao dužan pa je ubrzo tvitao odgovor: ''Naše blagoslovljene ruke dosegnut će vaše vođe i vojnike gdje god se nalazili (sami ste si otvorili vrata pakla)''. Njega su otad podijelile tisuće tviteraša koji su se putem dijeljenja i odgovora na službene tvitove izraelskih i palestinskih snaga uključili u bitku na Twitteru. 

Tko pobjeđuje na bojištu popularnih društvenih mreža?

Sudeći prema statistikama, Izraelci možda prednjače u sukobu u Gazi, ali ne i na društvenim mrežama. Tako profil GazaUnderAttack na Twitteru bilježi daleko 20 puta veću popularnost i posjete negoli protivnički IsraelUnderFire.

No hoće li prvi rat započet na Twitteru postati i prvi koji je na njemu izgubljen, provjerite u videu.

>>U napadima na novinske agencije u Gazi ubijena tri novinara

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar nekakav
nekakav
19:54 21.11.2012.

ne kužim zašto ne dajete podršku jadnom palestinskom narodu, koji želi samo slobodu, neovisnost? i to na onom dijelu svoje zemlje, koji im je preostao sramnom rezolucijom un-a? kojom su u palestinu naseljeni ljudi koji tamo nemaju ništa. kao da danas 3 mil hrvata naselimo u poljskoj, tzv. crvenoj hrvatskoj! smetaju vas palestinci koji se bore za slobodu? pa koji način da oni izaberu kad ih ova genocidna izraeslka država uništava, drži u konclogoru? trebali bi se baviti svjećarstvom, a? većina, tj. gotovo cijeli svijet priželjkuje poraz izraela, jer je to jedini način za postizanje mira na bliskom istoku.

ZA
zagabria1
17:31 21.11.2012.

Ako je ovo novi trend to je dobro, jer tada će se i rat voditi na Interenetu kako su Amerikanci predvidjeli. Znači neće biti stvarnih žrtava a onaj kojj izgubi igru izgubio je i rat. Mislim da je tehnologija blizuu te stvarnosti. Ako se bespilotne letjelice upravljaju izdaleka putem ekrana, zašto se uopće treba žrtvovati prava letjelica i pravi cilj, kada se sve to može napraviti u realističnoj virtuelnosj igri.

OB
-obrisani-
14:51 21.11.2012.

PFLP je mozda organicija koja stoji iza napada na autobus u Tel Avivu jutros, a ne Hamas... A u medjuvremenu, cini se da je IDF je 'otvorio lov' na operaciju u pojasu Gaze, kako bi se ubilo, po mogucnosti sto vise Hamasa i PFLP operativaca. Pretpostavlja se, da ce danas 'poslovanje' eskalirati. Palestinski izvori NE vjeruju da ce do prekida vatre doci uskoro... Bit ce opet kukanja na Gazi.... krokodilskih suza...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije