PROMO

Suradnja Zabe i HAMAG-BICRO-a: Poticaj rastu malog i srednjeg poduzetništva kroz povoljnije uvjete financiranja

poduzetnici
Shutterstock
23.09.2024.
u 11:26

Vodeća hrvatska banka priključila se Jamstvenom programu PLUS HAMAG-BICRO-a koji malim i srednjim poduzetnicima u Hrvatskoj omogućuje povoljnije uvjete financiranja investicija i radnog kapitala.

Zagrebačka banka i HAMAG-BICRO potpisali su Sporazum o poslovnoj suradnji kojim su omogućeni povoljniji uvjeti financiranja za mikro, male i srednje poduzetnike, s ciljem doprinosa njihovom ubrzanom gospodarskom rastu i jačanju konkurentnosti.

Jamstvenim programom PLUS malim i srednjim poduzećima koja zapošljavaju do 250 zaposlenih i imaju godišnji poslovni prihod do 50 milijuna eura ili ukupnu imovinu do 43 milijuna eura omogućeno je izdavanje pojedinačnih jamstava HAMAG-BICRO-a po kreditima Zabe za financiranje ulaganja u dugotrajnu materijalnu i nematerijalnu imovinu, kratkotrajnu imovinu te obrtna sredstva uz niže kamatne stope, kao i odobravanje kredita za refinanciranje kredita ugovorenih u drugim bankama po povoljnijim uvjetima u Zabi.

HAMAG-BICRO daje jamstvo u iznosu do 2 milijuna eura za investicijske kredite, uz maksimalnu stopu jamstva do 80 % iznosa kredita, te do 1 milijun eura za obrtna sredstva uz stopu jamstva do 50 % iznosa kredita, što će klijentima Zabe omogućiti lakšu realizaciju kredita.

Novom suradnjom Zaba i HAMAG-BICRO još jednom ujedinjuju snage s ciljem poticanja rasta i razvoja malog i srednjeg gospodarstva u Hrvatskoj kroz povoljnije uvjete financiranja investicija i radnog kapitala. Naši su nam klijenti u središtu poslovanja, zbog čega nam je od iznimne važnosti nastaviti im pružati podršku, poticati investicijska ulaganja te doprinositi boljoj prilagodbi gospodarstva suvremenim ekološkim i okolišnim zahtjevima, kao i digitalnoj tranziciji“, istaknuo je Slaven Rukavina, član Uprave Zagrebačke banke.

Dodatna pogodnost za klijente Zabe – mikro, male i srednji poduzetnike, mogućnost je subvencije kamatne stope iz sredstava NPOO-a koja će se MSP-ovima dodjeljivati za investicijske kredite s minimalnim rokom otplate od 5 godina za ulaganja u projekte zelene tranzicije, digitalizacije poslovanja i jačanje konkurentnosti i otpornosti, bez negativnog utjecaja na okoliš. Subvencija kamate za klijente moguća je do 50 % ukupne redovne kamate.

Drago nam je što je Zaba prepoznala potencijal našega jamstvenoga programa te što ovom suradnjom otvara prostor svojim klijentima da iskoriste mogućnost povoljnog kreditiranja. HAMAG-BICRO-u izuzetno je važna suradnja s pouzdanim partnerima kao što je Zaba kako bismo mogli pružati kontinuiranu uslugu financijske podrške našim poduzetnicima u razvijanju njihovoga poslovanja“, izjavio je Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a.

Jamstveni program PLUS bit će dostupan do 31. prosinca 2026., a sredstva za subvenciju kamate iz sredstava NPOO-a bit će raspoloživa do iskorištenja ili najkasnije do 30. lipnja 2026. Zagrebačka banka nastavlja davati doprinos rastu malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj kroz program UniCredit for CEE, u sklopu kojeg je u suradnji s lokalnim i multilateralnim razvojnim bankama i institucijama osigurano preko 100 milijuna eura za financiranja malog i srednjeg poduzetništva.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije