Bizarni slučaj utapljanja

Susjedi čistio snijeg pa se utopio u šahtu dubine od tek pola metra

Otvoren šaht (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
10.02.2015.
u 15:30

Nesretni je 54-godišnji Nusret Gibić naglavačke upao u šaht u nedjelju, a mrtvog su ga pronašli tek sutradan

U Bosanskom Šamcu dogodilo se nesvakidašnje utapanje. Dok je kod susjede čistio snijeg, nesretni je Nusret Gibić (54) naglavačke upao u šaht dubine svega pola metra i utopio se. To se dogodilo u nedjelju, a mrtvog su ga pronašli tek jučer.

- Nisam ništa čula ni vidjela jer sam u to vrijeme bila na kavi u susjedstvu, a šaht je iza kuća. Mislila sam da je otišao. Tek sam ga drugi dan našla. Samo su mu noge virile iz šahta, a glavom je upao. Prepala sam se jako i žao mi ga je, kazala je novinarima susjeda Hafiza Vuković. Naime, 54-godišnjak je prethodno došao u njezino dvorište i lopatom počeo čistiti snijeg. Pretpostavlja se da mu je tada pozlilo te je upao u šaht.

- Nisam ga pozvala nego je on sam došao čistiti. Lopata je pronađena pored kuće prislonjena, a snijeg očišćen. Da se okliznuo i pao u šaht dok je čistio, pored njega bi morala biti i lopata. On ju je prije ove tragedije prislonio uz zid. Prije pada krenuo je kući jer se vidi trag u snijegu, ali nesreća je htjela pa mu pozlilo baš kad je došao do šahta u kojemu je bila manja količina vode. Vjerojatno se htio napiti, zaključuje susjeda Hafiza. Njegov stric Ruzmir Gibić kazao je kako je Nusret živio vrlo skromno te je zarađivao za život radeći kod susjeda iako je bio bolestan.

- Nusret nije bio oženjen, a živio je s bratom i sestrom u obiteljskoj kući u Šamcu. U poslednje vrijeme imao je zdravstvenih problema. Bolovao je od visokog tlaka, imao je i šećer, ali morao je raditi, rekao je stric Ruzmir.

- Mrtvozornik Doma zdravlja Šamac utvrdio je da se utopio. Nisu nađeni tragovi koji bi upućivali na bilo kakvo nasilje - navela je Ljerka Stanimirović, glasnogovornica CJS Doboj.

>> Ljudi, čuvajte se! Padat će snijeg u veljači, ne izlazite iz domova!

Komentara 2

MX
Mister X
18:50 10.02.2015.

Bla bla bla .. Šaht je bio nepropisno - otvoren i čovjek je nesretno pao unutra i ozljedio glavu od toga je došlo je do nesvjestice i tako nekako stradao. Šaht je bio nepropisno otvoren ali u privatnom dvorištu ,, sam je došao bez poziva da čisti ja teško je biti pametan krivica i kolika .

RI
RI813
22:29 10.02.2015.

jadan čovjek gdje je završilo sudbina je to

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije