UBOJSTVO 16-GODIŠNJAKINJE

Sutkinja poručila socijalnoj radnici: 'Niste obavili posao kako treba i odgovornost leži na vama i bolesniku'

14.10.2020.
u 13:07

Socijalna radnica kazala je kako se obratila bivša partnerica Rafajca koja je bila zabrinuta zbog lošeg psihičkog stanja optuženog. Socijalna radnica je istaknula 'kako je imala osjećaj da žena nije detaljna u svom iskazu te da im se obrati pismenim putem'.

Branku Rafajcu (41), muškarcu optuženom za teško ubojstvo maloljetne djevojčice (16) s Malog Lošinja, nastavljeno je suđenje u Rijeci. Ubojstvo se dogodilo u veljači ove godine, a na suđenju je svjedočilo više svjedoka.

Socijalna radnica kazala je kako se obratila bivša partnerica Rafajca koja je bila zabrinuta zbog lošeg psihičkog stanja optuženog. Socijalna radnica je istaknula 'kako je imala osjećaj da žena nije detaljna u svom iskazu te da im se obrati pismenim putem'.

- Idući dan izašli smo na teren kod Rafajca no nitko nam nije otvorio. Od susjede smo saznali da je on u stanu, ali da ne želi otvoriti pa smo ga nazvali telefonski. Razgovor je bio neugodan i na kraju je on prekinuo. Nekoliko dana kasnije ponovno smo izašli na teren no ni tada nam nije otvorio - ispričala je, javljaju 24 sata.

1/5

Dodala je i kako im se u međuvremenu javio Rafajčev otac koji je bio zabrinut zbog uznemirujućeg posta na Facebooku. O svemu su obavijestili policiju i obiteljskog liječnika te dostavili zapis ministarstvo, no nažalost ništa se nije dogodilo.

Sutkinja Ika Šarić na to je dala opasku da se dogodila tragedija.

- Pročitala sam sve što ste dostavili i slabo mi je od toga. Optuženikova bivša partnerica, a i roditelji, obratili su vam se u više navrata krajem siječnja, iznijevši zabrinutost kako smatraju da Rafajac nije opasan samo za sebe, već i za okolinu. Također ste bili upoznati da je on još 2018. bio hospitaliziran u psihijatrijskoj ustanovi na Rabu. To što ste izašli na teren i poljubili vrata nije izvid. Izvidom se nešto utvrđuje, pa ako treba i 10 puta izaći na teren. Niste obavili posao kako treba i odgovornost leži na vama i bolesniku – odrješito je zaključila sutkinja.

Suđenje se nastavlja.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar morski
morski
13:49 14.10.2020.

Socijalna služba u Malome Lošinju nije odradila svoj posao u ovome slučaju. Žalosno je da nisu ništa naučili iz toga nego i dalje neodgovorno "rade" svoj posao. Ministarstvo treba poslati nadzor u Socijalnu službu u Malome Lošinju. Da se ne ponavljaju tragedije.

RA
RACMAN
13:33 14.10.2020.

Slažem se u potpunosti sa izjavom sutkinje, vjeruje i tvrdim da nisu svi soc. radnici koji imaju diplomu pod upitnikom.

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
14:09 14.10.2020.

Pa da... "obavili izvide" tako što su "poljubili vrata", nazvali na telefon a on im spustio slušalicu... i izvidili....plaća je legla na račun, vjerujem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije