Ne odustaju

Sutra štrajk u dvije županije. Sindikati: Odazvat ćemo se sastanku u ponedjeljak

Štrajk nastavnika u Karlovcu
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
24.10.2019.
u 12:14

Tražit ćemo i točan termin za sastanak o koeficijentima, kazao je Mihalinec

Sindikati su na konferenciji za medije objavili da se u petak štrajka u Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji.

Branimir Mihalinec komentirao je izjave premijera Plenkovića i poziv na sastanak.  

"Poslali smo premijeru poruku, što riječima što pjesmom, kako se osjećamo. Odaziv štrajku govori da danas jednako mislimo kao jučer i da pregovori za osnovicu plaće nisu ti pregovori. Pregovori će biti isključivo za koeficijente. Mi očekujemo poziv za takav sastanak. Vlada je pozvala sindikate. Došao je poziv za sutra. Mi smo u Zadru. Sastanak će biti u ponedjeljak, on je o osnovicama za plaću", kazao je Mihalinec i dodao da će se odazvati tom sastanku. Tražit ćemo i točan termin za sastanak o koeficijentima, dodao je Mihalinec. 

"Premijer je čuo da je rok 1. studeni za naše zahtjeve. Čitamo da će predsjednica objaviti program za kampanju. Javno pozivam Grabar-Kitarović i Škoru da objave svima svoj stav o zaostajanju plaća svih zaposlenih u obrazovanju", dodao je.

"Od Milanovića ne tražimo da kaže svoj stav", kazao je. "Tražimo stav od ozbiljnih kandidata poput Grabar-Kitarović i Miroslava Škore do 1. studenoga", dodao je još jednom Mihalinec.

Video: Sindikati pjevali bećarce premijeru

Komentara 16

Avatar Ernest_Fulir
Ernest_Fulir
12:23 24.10.2019.

Kaže čovjek : ""Od Milanovića ne tražimo da kaže svoj stav", kazao je. "Tražimo stav od ozbiljnih kandidata poput Grabar-Kitarović i Miroslava Škore do 1. studenoga", dodao je još jednom Mihalinec. Buahhhhhhhhahahahahahahahaaa.... treba ili još nešto dodati na ovo ? E ako dosad nisam podržavao prosvjetare, sad ih podržavam.

Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
13:45 24.10.2019.

Zabimljivo kako danas nema komentara od trolova iz sredisnjice. Ocigledno se ipak dogovorili. Hvala Milanovicu sto se kandidirao. On je izgleda najbolje sto se moglo desiti sindikatima obrazovanja. Nakon njegove hajducije ostao je u lijepom sjecanju uciteljima...

DH
dalibor.hren
13:34 24.10.2019.

Izgleda da je premijer tek sad shvatio da se radi o koeficijentima složenosti poslova, a ne o osnovici plaće. Bolje ikad nego nikad! Možda je uzrok anemija!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije