slavonski brod

Sve spremno za 2. Sajam proizvođača namještaja

sajam namještaja
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/3
10.03.2014.
u 20:30

Novost u odnosu na prošlogodišnji je i znatno veći izložbeni prostor, koji je ove godine smješten u dvije dvorane i predvorje na ukupnoj površini od 1715 kvadrata.

U dvorani na Vijušu u Slavonskom Brodu od 14. do 16. ožujka održat će se 2. Sajam proizvođača namještaja Brodsko-posavske županije.

Sajam će okupiti čak tridesetak izlagača, a naglasak će biti na namještaju za opremanje hotela i ugostiteljstvo. Prilika je to lokalnim proizvođačima da okupljeni na jednom mjestu prezentiraju tvrtke i svoje proizvode, ostvare izravni kontakt sa trgovcima, poslovnim partnerima i građanima. Novost u odnosu na prošlogodišnji je i znatno veći izložbeni prostor, koji je ove godine smješten u dvije dvorane i predvorje na ukupnoj površini od 1715 kvadrata.

Za ovu prigodu tvrtka Elgrad u suradnji sa srednjom obrtničkom i ekonomsko - birotehničkom školom postavit će pravi mini hotel sa svim hotelskim sadržajima i biti će instaliran u jednoj od dvorana, a sami učenici, kojima je ugostiteljstvo i hotelijerstvo buduća profesija, sudjelovat će u njegovoj prezentaciji posjetiteljima.

Organizatori sajma su županijska Gospodarska komora Slavonski Brod, Obrtnička komora Brodsko-posavske županije, Udruženje obrtnika grada Slavonskog Broda i Nove Gradiške, slavonskobrodska Razvojna agencija i Centar za tehnološki razvoj Brodsko-posavske županije. Tijekom trajanja sajma potpisat će se i ugovor između Brodsko-posavske županije i tvrtke Euroinspekt o sufinanciranju ispitivanja kvalitete namještaja za proizvođače s područja Brodsko-posavske županije. Time će biti omogućeno sufinanciranje polovine troškova u ovlaštenom laboratoriju, za što je u županijskom proračunu već osigurano 200 tisuća kuna.

Foto: Ivica Galović/PIXSELL

- Sajmom želimo promovirati naše gospodarstvo u segmentu proizvodnje namještaja, pokazati kvalitetu proizvoda koje izrađuju domaći proizvođači i pomoći im povećati konkurentnost na tržištu. Ono što je vrlo zanimljivo i što sajmu daje poseban značaj činjenica je da su svi proizvođači sa područja naše županije. To su ljudi koji su svojim radom dokazali kako mogu prebroditi krizu unatoč tome što su vremena izuzetno teška, rekao je župan Danijel Marušić.

- Obzirom da je ove godine naglasak na namještaju za hotelijerstvo, pozivnice su upućene na adrese 135 veletrgovina i salona namještaja iz cijele Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine, pozvali smo i 140 članica Udruge obiteljskih i malih hotela iz Hrvatske, predstavnike ministarstva, institucija, komorskih i drugih udruženja. U svakom slučaju, očekujemo pozitivne efekte ove sajamske manifestacije - istaknuo je u ime izvršnog organizatora, pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo Stjepan Bošnjaković.

Važno je naglasiti da je nastup izlagača i ulaz na sajam posjetiteljima besplatan. Sve troškove snosit će županija i suorganizatori, a izlagači će proizvode ponuditi po znatno nižim, proizvođačkim cijenama. Otvorenje je u petak u 11, a sve do nedjelje sajam će biti otvoren od 9 do 20 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije