'SVE SU NAS STRPALI U ISTI KOŠ'

Iznajmljivači zabrinuti zbog poreza na nekretninu: 'Počeo sam sad pisati pjesmicu "Oj hrvatska mati, počni tugovati'

31.08.2024.
u 08:05

Porez na nekretnine davno je trebalo uvesti. Hrvatska je jedina članica Europske unije koja ga nema, kaže ekonomski analitičar Damir Novotny

Komentara 66

EJ
ejStef
10:13 31.08.2024.

Bilo je samo pitanje vremena kada će se uvesti ovaj porez, pogledajte javne strukture i koliko troše, treba to plaćati. Najgore je što se opet uvodi porez, a niti jedan drugi se ne smanjuje, tj. smanjuje se i više nego simbolično... Niti se smanjuje PDV, niti se smanjuju porezi ili druga davanja na dohodak, a poslovanje dodatno poskupljuje i uvode se novi parafiskalni nameti. Zapravo, bolje rečeno nove birokratske mjere koje će poskupiti poslovanje i povećati poreznu presiju... Ali nije to sve, da bi uhljebi imali, ukidaju se i subvencije na gorivo, struju i plin. Potpuno se ukidaju za privatni sektor, djelomično za građane, a ostaju za javni sektor. Strašno. Baš pravi pravcati uhljebistan... I onda se netko čudi što je sve skuplje nego u Njemačkoj? Pa tamo je struja jeftinija za gospodarstvo nego za javni sektor i, naročito, građane. Znaju tamo tko donosi novce i plaća sve račune... No, Hrvatska je osigurala mnoštvo privilegija za one što troše, a oni koji nešto rade i stvaraju, oni služe tim javnim strukturama i treba im uzeti što više novaca.

LU
lukarak
09:41 31.08.2024.

Naplata imovine je naplata supstance. A porez mozes platiti samo iz prihoda, ne mozes otkinuti komad stana, apartmana, vikendice, zemljista i platiti porez. Oporezovati treba dohodak, a ne imovinu. Dohodak od rada, dohodak od imovine, svejedno, ali ne samo posjedovanje imovine.

RO
RobbieSthlm
08:29 31.08.2024.

Pa udvostručenje plaća političara se mora odnekle financirat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije