Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRNA STATISTIKA

Sve više nesreća na cestama, policija najavila nove mjere: 'Moramo promijeniti negativan trend'

Nova policijska vozila na ulicama Šibenika
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
10.06.2024.
u 18:18

Prema informacijama iz PU, tijekom prvih pet mjeseci 2024. godine, u odnosu na isto razdoblje 2023. godine, zabilježen je veći ukupan broj prometnih nesreća za osam posto (510/551), dok je broj nastradalih osoba veći za 24,5 posto (208/259).

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama u Vukovarsko-srijemskoj županije dvije osobe su smrtno stradale. U nesreći u Gunji od posljedica zadobivenih uslijed udara osobnog vozila preminuo je maloljetnik koji se vozio na romobilu. Od posljedica zadobivenih u prometnoj nesreći preminuo je i 19-godišnji vozač osobnog prijevoznog sredstva koji je nastradao u trenutku kada se uključivao u promet a da pri tome nije propustio sva vozila. Na njega je naletio osobni automobil kojim je upravljao 46-godišnji vozač.

Tim povodom oglasili su se iz PU vukovarsko-srijemske, odakle navode kako je došlo do pogoršanja sigurnosti u prometu. Prema informacijama iz PU, tijekom prvih pet mjeseci 2024. godine, u odnosu na isto razdoblje 2023. godine, zabilježen je veći ukupan broj prometnih nesreća za osam posto (510/551), dok je broj nastradalih osoba veći za 24,5 posto (208/259).

– Broj prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama je isti (4/4). Broj smrtno stradalih osoba je isti (4/4). Broj prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama veći je za 27,2 posto (136/173), u kojima je manji broj teško tjelesno ozlijeđenih osoba za 25 posto (52/39) i veći broj lakše ozlijeđenih osoba za 42,1% (152/216). Broj prometnih nesreća s materijalnom štetom veći je za jedan posto (370/374). Uspoređujući broj prometnih nesreća i posljedica prometnih nesreća tijekom prvih pet mjeseci 2024. godine, došlo je do pogoršanja stanja sigurnosti – navode iz PU.

U lipnju 2024. godine policija je evidentirala tri teške prometne nesreće vozača osobnog prijevoznog sredstva od kojih su 17-godišnjak u Gunji i 19-godišnjak u Ceriću smrtno stradali, dok je 11-godišnjak u Vinkovcima zadobio teške tjelesne ozljede.

VEZANI ČLANCI:

Upravo stoga, a s ciljem dostizanja ciljeva Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa, iz PU najavljuju kako će usmjeriti aktivnosti na vozače na dva kotača, kako bi se spriječio nastao negativan trend događanja teških prometnih nesreća. Aktivnosti će se provoditi do kraja 2024. godine.  

GALERIJA Ovo su najduži mostovi u Hrvatskoj: Jedan je godinama vodio 'u nigdje', a drugi je naš najveći ponos

Nova policijska vozila na ulicama Šibenika
1/18

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
18:21 10.06.2024.

Ma nije problem u policiji i kaznama. problem je pravosuđe koje smanjuje i poništava kazne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije