TEMPERATURE -12°C

Sve žešći napadi u Ukrajini: U granatiranju Rusa poginulo četvero, ranjeni deseci civila

Aftermath of a Russian missile strike in the village of Rivne near Pokrovsk
Foto: Stringer/REUTERS
1/6
Autori: vecernji.hr, Hina
08.01.2024.
u 12:49

Eksplozije su danas odjeknule i u gradovima Dnjipro, Krivi Rih i Hmjelnitski, gdje su najmanje tri osobe poginule

Napadi ruske vojske nastavljaju se i tijekom ponedjeljka, nakon što su se jutros oglasile sirene diljem Ukrajine. Najmanje četvero civila poginulo je u napadima koje je Rusija izvela, potvrdile su vlasti u Kijevu. U napadima na Harkiv poginula ja 63-godišnja žena, dok je još dvoje poginulo u regiji Hmelnjicki. U Krivnji Rihu poginula je još jedna 62-godišnjakinja. 

Ukrajinska vojska izvijestila je kako su Rusi lansirali najmanje 32 krstareće rakete tijekom noći te još Shahed dronova, no tvrde također kako su svi projektili bili uništeni u zraku.  U gradu Novomoskovsku ranjeno je 24 ljudi, uključujuči petero djece, izvijestio je javni radio Suspilne.

Za sada se zna za četvero ranjenih u južnom gradu Zaporižiji, kako je javio šef regionalne vojne uprave Jurij Malaško. Taj je grad pogođen s krstarećim i balističkim projektilima koji su izazvali pet snažnih eksplozija. Četiri udara izvršena su na Harkiv, na istoku zemlje, a glavne mete su bile industrijske kompanije, rekao je gradonačelnik Ihor Terehov. U tom je napadu ubijena 63-godišnja žena.

U gradiću Smijiv, u području Harkiva, nekoliko je ljudi spašeno iz ruševina kuće. Eksplozije su danas odjeknule i u gradovima Dnjipro, Krivi Rih i Hmjelnitski, gdje su najmanje tri osobe poginule. Prema ukrajinskim oružanim snagama, skoro desetak strateških bombardera je ispaljivalo krstareće projektile na Ukrajinu. Uz dropnove korišteni su i balistički projektili Kinzhal (Bodež).

POVEZANI ČLANCI:

Što se tiče napada sa suprotne strane granice, Rusija je pak izvijestila kako je 300-tinjak građana evakuirano iz Belgoroda.

- Oko 300 stanovnika Belgoroda odlučilo je privremeno evakuirati iz grada i trenutno se nalaze u skloništima u okruzima Stary Oskol, Gubkin i Koročanski koji su malo dalje od granice - objasnio je guverner te regije. Inače, u Ukrajini ovih dana temperature ne prelaze ništicu, a danas je u Kijevu zabilježeno i -12°C.

>> VIDEO Rusija tvrdi da je deset mrtvih nakon ukrajinskog napada na Belgorod

 

Ključne riječi

Komentara 5

SE
Serengeti
16:07 08.01.2024.

Zanimljivo da se ne piše ništa o napadu Ukrajinaca na bolnicu u Donjecku. Snimke napada svi mogu vidjeti na društvenim mrežama. Još nema službenog izvješća o žrtvama. Sa druge strane na ovom članku je izravno uključena vijest sa X kanala "Visegrad 24". Vodeće zapadne medijske kuće se već prozivale taj kanal da objavljuju lažne vijesti npr. onu da je Leonardo DiCaprio donirao 10 milijuna dolara Ukrajini.

PM
Pionir_Mali
13:50 08.01.2024.

Britanci pišu:Rusija je ukrosima uništila sve osim dva NASAMS-a i još dva sustava Patriot u Kijevu .

XA
xaron
22:25 08.01.2024.

…poginule 3 osobe.. U Gazi svaki dan gine do 100 osoba a to se smatra velikim gubitkom ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije