Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izdvajanje za vojsku

Svijet naoružan kao nikad: Na tenkove, rakete i puške potrošeno 70 hrvatskih proračuna

23.04.2024.
u 06:33

Washington i Peking na vojsku izdvajaju otprilike 50% svjetske obrambene potrošnje, s time da Amerika troši tri puta više od Kine

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar nisam_robot
nisam_robot
08:31 23.04.2024.

Zašto su se uhvatili baš tih 70 hrvatskih proračuna? Kako ćemo to vratiti?? 😢 Zašto nisu uzeli 210 komšijskih proračuna, izađe na isto. A pošto im predsjednik obećao prije 5 godina da ce nas prije 3g prestignuti i uskoro imatiti trostruko od nas.

Avatar Heisenberg
Heisenberg
10:54 23.04.2024.

Rat u Ukrajini kojega su proizveli amerikanci imao je za cilj upravo ovo - trgovinu oružjem !

EJ
ejStef
10:01 23.04.2024.

Imali smo 30 godina letargije i devastacije vojski, smanjenja vojnih proračuna itd. na zapadu. Zadnjih 20 godina imamo intenzivno naoružavanje Rusije, Kine, Irana i još poneke države. Trump je napustio interesne zone po svijetu, tu su odmah upali drugi, npr. u susjedstvu je Rusko-srpski svet osvojio Crnu Goru. Francuzi radi unutarnjih problema napuštaju svoje interesne zone po Africi, Rusi odmah ulaze. Jake postmarksističke ideologije preuzimaju demokraciju, evo zadnje Kanada je uvela kontrolu medija, javnog prostora i Interneta u stilu Kine. EU je sama sebe zelenom religijom gurnula u duboku krizu gdje sada imamo najskuplje energente na svijetu, idemo ka najskupljoj hrani i sl... Zar nekog čudi prijetnja svjetskim sukobom u takvim odnosima? Nema svjetskog policajca, nema gospodarske nadmoći Europe, demokracija u krizi, ljudi navijaju za totalitarizam, znanost i politika su pod velikim pritiskom ideologija itd. Čudo da sve već nije eksplodiralo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije