ČUO KOČENJE PA UDARAC

Svjedok nesreće u Italiji: 'Urlici su se pretvorili u tišinu od koje se ledila krv u žilama'

Tragedija u Italiji: Autobus sletio s nadvožnjaka kod Venecije
Foto: REUTERS/Manuel Silvestri
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
03.10.2023.
u 23:59

"Vidio sam dim te čuo ljude kako vrište upomoć", kazao je Leonardo, svjedok nesreće koji je odmah dojurio na mjesto događaja

Tragična nesreća dogodila se večeras u blizini Venecije kada je autobus sletio s nadvožnjaka. Autobus je sletio s ceste i pao blizu željezničke pruge u okrugu Mestre koji je mostom povezan s Venecijom. Prema posljednjim informacijama, u nesreći je poginula 21 osoba, a 18 ih je ozlijeđeno. Dvoje djece i vozač autobusa su među trenutno potvrđenim žrtvama, kao i turisti iz Ukrajine. Dvije su osobe umrle u kolima hitne pomoći tijekom transporta u bolnicu. Ozlijeđeni, uključujući troje djece, prebačeni su u nekoliko obližnjih bolnica. 

“Čuo sam snažno kočenje, mislio sam da je vlak. Zatim zvuk udarca, tup udarac. Pogledao sam van i vidio dim te čuo ljude kako vrište upomoć", kazao je za LaPresse Leonardo, svjedok nesreće koji je odmah dojurio na mjesto događaja.

“Dok sam dolazio do autobusa, urlici su se pretvorili u tišinu od koje se ledila krv u žilama. Htio sam pomoći, ali su me prijatelj i policajka spriječili jer je autobus i dalje bio u plamenu", dodao je te naveo kako je postojala opasnost od eksplozije. 

Talijanski mediji navode kako u nesreći nisu sudjelovala druga vozila. Na terenu je oko 60 vatrogasaca s dvadesetak vozila te su u tijeku pripremne radnje za uklanjanje autobusa.

GALERIJA Tragedija u Italiji: Autobus sletio s nadvožnjaka kod Venecije

Tragedija u Italiji: Autobus sletio s nadvožnjaka kod Venecije
1/7

Talijanski ministar i potpredsjednik vlade Matteo Salvini izjavio je: "Sada pokušavamo shvatiti što se dogodilo. Jedna od hipoteza je da je vozač bio bolestan". Istaknuo je i kako je cesta bila ravna, bez radova, a da je autobus bio nov. 

Veleposlanstvo Kijeva u Rimu potvrdilo je da u nesreći ima ukrajinskih žrtava. "Prema nama dostupnim informacijama, pronađeni su dokumenti ukrajinskih državljana", rekli su izvori iz veleposlanstva te dodali da trenutno nemaju drugih informacija.

Tijek događaja pratite OVDJE

Komentara 2

DE
derin
00:32 04.10.2023.

Počivali u miru Božjem! 🙏 A preživjelima sretan oporavak!

Avatar Tombstone
Tombstone
02:17 04.10.2023.

Turisti iz Ukrajine???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije