revolveraški obračun

Svjedok: Znao sam da će se vratiti, bio sam u pucnjavama

'02.05.2011., Rijeka - Josipa Svetica, optuzenog za pokusaj ubojstva i zlouporabu droge 2009., iz pritvora dovode na raspravu na Zupanijski sud.  Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
20.10.2011.
u 19:26

Ranko Grgić, inače prijatelj optuženog Svetića, kazao je kako je siguran da je pucao drugi optuženi – Bibić, koji je teško ranjen u oko

RIJEKA – U nastavku suđenja dvojici Riječana, Josipu Svetiću (41) i Denisu Bibiću (35), optuženima za međusobni pokušaj ubojstva ispred kluba Cameleon na riječkoj rivi u ožujku 2009. godine, danas se u sudnici Županijskog suda u Rijeci napokon pojavio svjedok Ranko Grgić, očevidac pucnjave, kojega se dosad nije moglo pronaći. Bibić je u pucnjavi teško ranjen u lijevo oko i danas na njega ne vidi i slabije čuje.

Grgić, inače Svetićev prijatelj, u iskazu je govorio o druženju i svađi dvojice optuženih u klubu prije revolveraškog obračuna. Potvrdio je da su obojicu redari izbacili iz kluba, nakon čega je Bibić otišao, ali se ubrzo vratio.

– Iz iskustva sam znao da će se vratiti, bio sam u dosta pucnjava. Izašao je iz automobila i, koliko sam vidio, u ruci je imao pištolj. Došlo je do pucnjave – kazao je svjedok.

Na izravno pitanje sutkinje Jesenke Kovačić tko je prvi pucao, svjedok je najprije kazao da "misli da je to bio Bibić", a kad mu je predočeno da je u istrazi kazao da je "siguran da je bio Bibić", potvrdio je taj iskaz dodajući: "Bio sam tamo, po mome je bilo tako". Zatim je potvrdio da je nakon Bibićeva hica Svetić uzvratio s dva. Potom je svjedok, ispričao je, ranjenom Bibiću iz ruke uzeo pištolj, izvadio spremnik, izbacio metak iz cijevi te pištolj stavio na zidić i čekao policiju.

Optuženi Svetić, koji je dosad na rasprave bio dovođen iz pritvora jer je bio optužen za dilanje droge, danas je na suđenje došao sa slobode. U međuvremenu se, naime, nagodio s USKOK-om i priznao zloporabu droga pa je osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora.

Komentara 1

Avatar sultan46
sultan46
22:19 20.10.2011.

Koliko sam vidio imao je u ruci pistolj??ß a koliko nije vidio?? naravno da ce dati izjavu u korist svoga prijatelja,,jak mi to svjedok koji je bio u dosta pucnjava prisutan,,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije