Mario Brestovečki iz

Svojim gostima dolazak uvjetovao da novac daruju Udruzi Dah

'28.05.2011., Bjelovar - Poznati Bjelovarcanin Mario Brestovecki u svojoj vikendici u Kapeli na jedinstven je i neobican nacin odlucio proslaviti svoj jubilarni 40. rodjendan, na nacin da je gostima u
Foto: 'Damir Spehar/PIXSELL'
1/3
31.05.2011.
u 13:57

Kako bi se prikupilo što više novca, humanitarna proslava rođendana, nazvana mini Woodstock, trajala je tri dana

Osebujan i svima dobro poznat Bjelovarčanin Mario Brestovečki, direktor tvrtke Beming u Kapeli, nedaleko od Bjelovara, pripremio je jedinstvenu proslavu rođendana. Naime, Mario je jubilarni 40. roćkas odlučio proslaviti u humanitarnom štihu skupljajući donacije bjelovarskoj Udruzi oboljelih od cistične fibroze Dah, čime se nadovezao na akciju koju je na otvorenju BOK festa predvodio Gibonni.

Zadatak je isti, da se skupi novac, koliko ga nedostaje, za kupnju uređaja smartvest, koji stoji 130.000 kuna. Tim se uređajem olakšava disanje djeci oboljeloj od cistične fibroze. Bolest cistična fibroza, na žalost, nije izlječiva.

Umjesto butelja

Stoga su i uvjeti dolaska na rođendan bili posebni.

– Umjesto rođendanskih butelja i poklona poželio sam da gosti uplate novac za Udrugu oboljelih od cistične fibroze Dah, pri čemu je potvrda uplate bila ulaznica. Kratko rečeno, ako se veselimo, neka to onda bude korisno za nekoga – istaknuo je slavljenik Mario Brestovečki, među prijateljima poznat kao Brest.

A da je riječ o neobičnom događaju, potvrđuje i njegov naziv, mini Woodstock. Naime, ne bi li prikupio što više novca, zabava je potrajala gotovo tri dana, a kako bi je svi pamtili, gosti su pogošćeni odojkom s ražnja te vojničkim grahom i lovačkim gulašem iz kotlića. Delicije su, kako Mario kaže, da budu što zdravije, pripremljene na licu mjesta. Da gosti pak ne žeđaju, pobrinuli su se donatori vinarija.

– Da udovoljimo svim glazbenim ukusima, pozvali smo tamburaše te rock sastav, pa se i rodila ideja o imenu ove manifestacije. Nadam se da će se organizirati svake godine – dodaje Brest.

Početak kampanje

Na zabavu su došli i njegovi brojni prijatelji. Tijekom trodnevne promenade u Kapeli bilo je dvjestotinjak gostiju. Svi su hvalili slavljenika i isticali da je Mario Brestovečki na najbolji mogući način spojio ugodno s korisnim.

– Marijeva je ideja genijalna! To može napraviti samo čovjek vrhunskih ljudskih osobina. Neizmjerno smo mu zahvalni. Svaka čast, skupljeno je nekoliko tisuća kuna, a konačna će se brojka doznati za desetak dana, kada pristignu sve uplate – kaže Mario Milašinović, predsjednik Udruge oboljelih od cistične fibroze Dah.

No, otkrivena je i jedna pikanterija.

– Rođendanska zabava organizirana je pod motom "Simply the Brest" i bila je uvod u gradonačelničku kampanju Marija Brestovečkog – otkriva njegov prijatelj Danijel Kurjaković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije