Summit u srbiji

Tadić: Odnosi Srbije i Hrvatske najbolji su u proteklih 20 godina

\'Serbian President Boris Tadic listens to questions during a media conference at EU Headquarters in Brussels, Wednesday Sept. 3, 2008. Serbia\'s pro-Western government is urging Serbian lawmakers to
02.09.2011.
u 22:47

Posebno je opasno kada šefovi država i vlada daju potporu onima koji su osuđeni za ratne zločine.

Odnosi Srbije i Hrvatske najbolji su u proteklih 20 godina, izjavio je srbijanski predsjednik Boris Tadić na završetku summita šefova država jugostočne Europe koji je u protekla dva dana održan u Srbiji.

Tadić je dodao da unatoč dobrim odnosima dvije države da su ostale serije problema koje treba dotaknuti i rješavati kao i da ih treba rješavati racionalno a ne u atmosferi vrelih emocija.

- Kao što vidite rješavamo ih korak po korak i objektivno. Naši politički odnosi su danas najbolji u posljednjih 20 godina naše zajedničke povijesti i to je dobra okolnost. Ti odnosi ipak nisu dovoljno dobri ali se vidi jedan pozitivan trend, rekao je Tadić dodajući da dvije zemlje imaju odličnu perspektivu i da ne treba sada da se slomimo u razočaranju svi zajedno zbog toga što onda bljesnu iskre oko nekog određenog problema.

Tadić smatra da treba gledati središnji trend i promatrati proces kroz vrijeme koje je ispred nas.

Novinari su Tadića podsjetili i na današnju izjavu da ne voli ratne zločince te upitali i da li je ikada kritizirao ministra u Vladi Srbije Milutuina Mrkonjića koji je za Slobodana Miloševića izjavio da je heroj i patriot.

Na taj upit Tadić je odgovorio da ga je kritizirao kao što je kritizirao i Jadranku Kosor te da će se u političkom smislu nastaviti boriti protiv svih koji podupiru one koji su činili ratne zločine i zločine protiv humanosti i ljudske vrste kao i one koji su svojim djelima ustvari poništavali postojanje određenih kultura.

-Tu moramo biti krajnje objektivni i u vrijednosnom smislu potpuno čisti. Posebno je opasno kada šefovi država i vlada daju potporu onima koji su osuđeni za ratne zločine. To su vrlo opasni politički akti sa dubokim i nesagledivim političkim i socijalnim konzekvencama, rekao je Tadić na konferenciji za novinare.

Ključne riječi

Komentara 405

Avatar delminium
delminium
08:24 03.09.2011.

03.09.2011. u 08:20h Coriolan je napisao/la: Osuđeni su. Ali nije pravomoćno. Dakle nisu krivi dok nije pravomoćno. Ali i kad bude pravomoćno Ante nije kriv.

OB
-obrisani-
08:56 03.09.2011.

jer buš takva ....i ostala

OB
-obrisani-
11:40 03.09.2011.

dobro....????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije