Snaga prirode

Tajfun Talas u Japanu ubio 26 osoba, a za 52 još se traga

tajfun
Reuters
05.09.2011.
u 09:05

Snažni vjetrovi i obilne kiše pogodile su središnji Japan tijekom vikenda, a tisuće stanovnika zatočene su zbog uništenja

Tajfun Talas odnio je 26 života u Japanu, a za najmanje 52 osobe se traga dok spasilačke ekipe pokušavaju pomoći stanovnicima središnjeg Japana, javlja Guardian, nakon što su se našli na udaru najgoreg tajfuna u zadnjih sedam godina. Talas je pogodio Japan samo šest mjeseci nakon katastrofalnog tsunamija.

Snažni vjetrovi i obilne kiše pogodile su središnji Japan tijekom vikenda, a nakon što su tisuće stanovnika ostale zatočene zbog uništenih mostova, cesta i željezničkih pruga Talas je degradiran u tropsku oluju nastavio "bjesniti" japanskim morem.

Slike razaranja još su jednom podsjetile Japance na njihovu nemoć pred snagom prirode koja je ove godine nemilosrdna prema Zemlji Izlazećeg Sunca. Premijer Yoshihiko Noda, koji je na čelo parlamenta zasjeo samo dan prije Talasova "pohoda",obećao je kako će vlada što prije osigurati pomoć stradalima.

Komentara 4

BA
baja46
11:32 05.09.2011.

Oprostite, a što je to \"talas\"? Je li to hrvatska riječ? Nije li hrvatska riječ za taj pojam VAL? Jesu li novine \"Večernji list\" još uvijek u Hrvatskoj ili su već prešle u regiju - oprostite, Vi biste vjerojatno regli region?

RE
@rea
11:49 05.09.2011.

baja, Talas je ime tajfuna, ne prevodi se. Nema nikakve veze s valovima i talasima.

AR
ariesrevelator
12:28 05.09.2011.

Pa, samo nek i dalje izlovljavaju kitove, maltretiraju i iskorištavaju žene, budu bahati, ne liječe ozračenu djecu da ne bi \"ozračili druge\" ... Boli me briga za njih više, iskreno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije