SUMNJIČE JE ZA ZLOPORABU, NEISPLATU PLAĆA...

Taksisti vlasnici predavali novac od vožnji na crno, ona 80.000 eura potrošila na sebe

Foto: Pixabay/Ilustracija
09.10.2024.
u 08:34

Sumnjiči ju se da nadležnim uredima mirovinskog i zdravstvenog osiguranja nije prijavila da ima zaposlenike, čime im je uskratila mirovinsko i zdravstveno osiguranje, a nije im obračunavala niti uplatila porez na dohodak

Zloporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaja poreza, neisplata plaća, povreda prava iz socijalnog osiguranja.... kaznena su djela za koja se sumnjiči 41-godišnjakinja s područja Dubrovnika. Kako je priopćila policija, sumnjiči ju se da je od 2022. do kraja 2023., kao vlasnica i odgovorna osoba tvrtke koja se bavila prodajom taksi usluga te organiziranjem transfera kombijima i automobilima zaposlila više vozača kojima je dala upute prema kojima su taksi usluge naplaćivali u gotovini te za te usluge nisu izdavali fiskalizirane račune. Tako je, sumnja se, 41-godišnjakinja umanjila ostvarene prihode te je izbjegla plaćanje poreza. Sumnja se i da su joj vozači na ruke predali 56.191 eura, koliko su naplatili od klijenta, a 41-godišnjakinja potom taj novac nije položila na račun tvrtke. Umjesto toga, sumnja se da je ona od te sume vozačima na ruke isplatila plaće, dok je ostatak novca protupravno zadržala za sebe.

Nadalje, sumnjiči ju se da nadležnim uredima mirovinskog i zdravstvenog osiguranja nije prijavila da ima zaposlenike, čime im je uskratila mirovinsko i zdravstveno osiguranje, a nije im obračunavala niti uplatila porez na dohodak. Osim toga, sumnjiči ju se i da je 7.429 eura prihoda ostvarenih od taksi usluga koje su pružene preko aplikacije, na njezin zahtjev uplaćeno na njezin privatni račun i račune članova njezine obitelji. Ona te uplate nije prikazivala u poslovnim knjigama tvrtke već je taj novac protupravno trošila za svoje osobne potrebe. Ukupna šteta je 80.000 eura.

GALERIJA Dubrovnik se priprema za važan summit: Počele su se uvoditi mjere osiguranja
1/6

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije