ANDREA COZZOLINO

Talijanski socijaldemokrati izbacili člana zbog korupcijskog skandala u EP-u

Šibenik: Službeni posjet delegacije Odbora za regionalni razvoj Europskog parlamenta
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
17.12.2022.
u 01:00

Šezdesetogodišnjak iz Napulja europarlamentarac je PD-a u Europskom parlamentu i član kluba Socijalista i demokrata

Demokratska stranka (PD) izbacila je jednog od svojih članova iz predostrožnosti zbog korupcijskog skandala u Europskom parlamentu, objavila je najveća talijanska oporbena stranka u petak. Andrea Cozzolino bit će izbrisan iz članstva u stranci kao i iz svih stranačkih tijela kojima eventualno pripada.Ta će odluka vrijediti sve do završetka istrage o "skandalu 'Qatargate'", dodaje se.

Odluka o tome donijeta je nakon stranačkog sastanka i odmah stupa na snagu, stoji u priopćenju. Demokratska stranka poručila je da želi zaštititi svoj imidž i omogućiti Cozzolinu da pripremi svoju obranu.

Šezdesetogodišnjak iz Napulja europarlamentarac je PD-a u Europskom parlamentu i član kluba Socijalista i demokrata iz kojega je i nedavno smijenjena potpredsjednica Europskog parlamenta Eva Kaili. Kaili je uhićena u Belgiji zbog sumnje na korupciju, a prema medijskim napisima primila je novce od države Katar. U taj je korupcijski skandal uključen i Cozzolinov asistent koji je trenutno u pritvoru.

Cozzolino je priopćenjem u četvrtak, koje su objavile novinske agencije Ansa i Adnkronos, poručio da je "duboko ogorčen" događajima. Naglasio je da njega ne istražuju belgijske vlasti. "Nisam pod istragom, nisam ispitivan, nisu vršeni pretresi niti mi je ured zapečaćen", kazao je.

VIDEO: Bizarna nesreća u Berlinu: Poplavljen hotel i obližnje ulice, a za sve je kriv - golemi akvarij

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije