Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osijek

Tečaj hrvatskog za Ukrajince: "Jezici su slični, učimo kroz zabavu"

Foto: Screenshot
1/5
29.03.2022.
u 19:27

ečaj se odvija od prošlog tjedna, nastava je interaktivna, a planira se 30-ak sati.

Već tjedan dana u Osijeku se održava tečaj hrvatskog jezika za raseljene osobe iz Ukrajine. Tečajevi hrvatskog jezika za ukrajinske izbjeglice kontinuirano se održavaju s ciljem cjelokupne integracije djece i odraslih u svim aspektima života zajednice.

Ukrajinci koji pohađaju tečaj ističu da im je ugodno učiti hrvatski jezik jer su hrvatski i ukrajinski jako slični pa im nije toliko teško, a to potvrđuje i njihova profesorica koja napominje da im ni pismo nije teško za savladati jer većinom od ranije poznaju latinicu.

Profesorica hrvatskog jezika Jelena Červenjak Kmoniček ističe da je izazovno i da se sporazumijevaju "i rukama i nogama".

- Pokušavamo ih u što kraćem roku propremiti za život. Svi zajedno se trudimo - kaže.

Tečaj se odvija od prošlog tjedna, nastava je interaktivna, a planira se 30-ak sati. 

- Trudimo se imati vedar i veseo sat i dobro se zabaviti - napominje profesorica.

VIDEO Stanovnici Mikolajiva pokušavaju život vratiti u normalu: "Živimo dan po dan"

 

Komentara 2

PE
pežo
19:51 29.03.2022.

Jako teško niti pismo niti jezik nisu isti pa u većem djelu ni slični-radili sam sa tim ljudima i teško se sporazumijeti sa njima jer većina ne zna niti engleski ili njemački ali može se probati.

NO
nogogaz
21:16 29.03.2022.

Pa ce znat bar jedan svijetski jezik!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije