VREMENSKA PROGNOZA

Temperature će pasti do 3 °C, bit će još kiše: Evo kakvo vrijeme donosi početak listopada

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL/DHMZ
1/4
30.09.2024.
u 22:30

"Do petka u unutrašnjosti većinom oblačno i kišovito, pri čemu u srijedu i četvrtak ponegdje može pasti i obilnija kiša", prognozira mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a

Prvi dan listopada bit će u većini krajeva pretežno sunčan, no sa zapada će postupno rasti naoblaka. Krajem dana na sjevernom Jadranu mjestimice se očekuje kiša. Ujutro je ponegdje moguća kratkotrajna magla, ponajprije u Posavini. Vjetar će biti uglavnom slab. Na Jadranu u noći i ujutro puhat će lokalno umjerena bura, u Dalmaciji poslijepodne sjeverozapadnjak, a na sjevernom Jadranu jugozapadnjak i jugo krajem dana u jačanju. Najniža temperatura zraka bit će od 3 do 8, a na Jadranu od 11 do 15 °C. Najviša temperatura zraka bit će uglavnom između 16 i 20, a na Jadranu 20 i 23 °C, navodi u vremenskoj prognozi Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Vrijeme će od srijede biti oblačnije, uz povremenu mjestimičnu kišu, osobito na Jadranu i uz njega i obilnije pljuskove s grmljavinom. Dnevna temperatura zraka bit će niža od prosječne za početak listopada, no jutra će biti toplija nego početkom tjedna, navodi HRT

"Do petka u unutrašnjosti većinom oblačno i kišovito, pri čemu u srijedu i četvrtak ponegdje može pasti i obilnija kiša. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, u četvrtak i petak sjeverni i sjeveroistočni. Bit će hladnije od prosjeka, bez izraženog dnevnog hoda temperature zraka. Na Jadranu promjenjivo i nestabilno, često uz kišu, pa i u oblika pljuskova s grmljavinom, koji ponegdje mogu biti i jače izraženi. Puhat će umjereno do jako jugo, a u četvrtak i petak na sjevernom i srednjem dijelu bura i sjeverozapadnjak", prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

GALERIJA Prizori kao iz Hitchcockovog filma: Ptice okupirale grad, stanovnicima zagorčavaju život
1/14

Komentara 1

AK
Aka
00:03 01.10.2024.

Kad padne ispod 10C toplana u Zg treba početi grijati. Ali nije? Što se čeka? Kakve gluposti pričaju o dopisima predstavnika stanara, pa njihova je obaveza da poćnu sa grijanjem kad ćuju ovakve prognoze u zgradama koje su spremne za grijanje. Zašto se ne kazne zgrade koje nisu spremne na vrijeme za grijanje? Mislim kakve su to uopće priče? Plaćam grijanje i u hladnom pogonu a nikad na vrijeme da poćne sezona, vječno dogirajvamo grijalicama i tako dok se svi u kući ne prehladimo, eee onda toplana krene sa grijanjem???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije