VREMENSKA PROGNOZA

Temperature idu do 19°C, a onda nova promjena. No stižu i novi problemi...

Sunčano i prohladno vrijeme u Splitu
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/3
16.02.2024.
u 08:15

Nad našim krajevima u višim slojevima atmosfere nastavlja se pritjecanje toplog zraka afričkog porijekla koji nosi i veće količine saharskog pijeska koji će obojiti nebo u žućkastu boju.

Vrijeme će danas biti pretežno sunčano, oblačnije uz zapadnu obalu Istre. Vjetar će biti većinom slab, na istoku sredinom dana do umjeren jugoistočni. Najviša dnevna temperatura bit će od 14 do 19°C, stoji u vremenskoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). 

Sutra, u subotu, bit će pretežno sunčano uz postupni porast naoblake sa zapada. Navečer na sjeverozapadu može ponegdje pasti malo kiše. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od 0 do 5°C, na moru od 5 do 10°C. Najviša dnevna od 11 do 16°C.

Foto: DHMZ

Kako navodi HRT, premda će temperatura zraka biti i dalje viša od prosječne, od utorka i srijede povećava se vjerojatnost za jaku buru s olujnim udarima na sjevernom Jadranu te za snijeg u najvišem gorju.

"Idućih dana u unutrašnjosti djelomice sunčano te i dalje iznadprosječno toplo. Više oblaka u zapadnim krajevima bit će u noći sa subote na nedjelju i potkraj ponedjeljka, kad će mjestimice biti i slabe kiše. Na Jadranu idućih dana pretežno sunčano, osobito u Dalmaciji. U drugom dijelu ponedjeljka na sjevernom dijelu naoblačenje do kraja dana, ponegdje s kišom. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, a u ponedjeljak će na sjevernom dijelu zapuhati umjerena bura", prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Nad naše krajeve u višim slojevima atmosfere nastavlja se pritjecanje toplog zraka afričkog porijekla koji nosi i veće količine saharskog pijeska koji će obojiti nebo u žućkastu boju. Manja količina nestabilnog zraka premješta se sjeverno od Alpa i djelovat će u subotu navečer i u noći na nedjelju u našim sjevernim i istočnim krajevima unutrašnjosti na povećanje naoblake, javlja prognostičar N1, koji također ističe da početak tjedna počinje uz manji pad temperature i slabu buru na sjevernom Jadranu. Temperatura će i dalje biti iznad prosjeka za godišnje doba.

GALERIJA Od kultne građevine ostao je samo maleni dio: Ovako sada izgleda hotel Marjan

Sunčano i prohladno vrijeme u Splitu
1/14

 

Komentara 2

Avatar Štrumpfeta
Štrumpfeta
10:01 16.02.2024.

Sada su već ljetne temperature.

MO
montello
09:49 16.02.2024.

pretoplo za veljacu sta ce bit onda u travnju 40 c

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije