zagreb

Teror u školi: Zbog jednog učenika cijeli se razred ne usudi dolaziti na nastavu

Zagreb: Prvi dan škole u Osnovnoj školi Miroslava Krleže
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
28.10.2022.
u 15:38

Ravnateljica škole potvrdila je da su sa situacijom koja okružuje dječaka upoznati Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Centar za socijalnu skrb, policija, te Gradski ured za obrazovanje.

Nakon što se pisalo o nasilju u školama u Biogradu, Dugom Selu i Osijeku, situacija se ponavlja, ovoga puta u Zagrebu. Roditelji učenika koji pohađaju isti razred jedne zagrebačke osnovne škole odlučili su stvari uzeti u svoje ruke, te njihova djeca već dva dana ne pohađaju nastavu zbog straha od jednog učenika.

Kap koja je prelila čašu bio je incident koji se dogodio u srijedu, kada je dječak napao kolegu iz razreda. Jedan od učenika koji je svjedočio napadu otrčao je reći učiteljici, koja se u strahu s ostalim učenicima zaključala u učionicu, doznaje Dnevnik.hr.

Isti dječak drugu djecu verbalno i fizički napada već više od dvije godine, a jednom je zbog njega intervenirala i policija. Jedna uzrujana majka komentirala je kako njena kćer još prošle godine nije htjela ići u školu zbog njega.

Ravnateljica škole potvrdila je da su sa situacijom koja okružuje dječaka upoznati Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Centar za socijalnu skrb, policija, te Gradski ured za obrazovanje. Ona ne podržava odluku roditelja da djecu ne šalju na nastavu, te kaže da smatra kako su pronašli kompromis s kojim će se djeca vratiti u klupe, no nije htjela reći o čemu se radi.
 

Ključne riječi

Komentara 19

DU
Deleted user
16:40 28.10.2022.

To malo agresivno treba izbaciti iz skole.

DU
Deleted user
16:32 28.10.2022.

Tog delikventa treba odmah, dok je još vrijeme, naučiti pameti. Samo vi njega mazite i pazite, opraštajte mu i tetošite... Upravo tako se stvara najgora sorta starijih delikvenata. Ja bih ga rado posvojio i poučavao dobrom ponašanju.

MM
Marljivi mrav
16:40 28.10.2022.

Sustav funkcionira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije